Cseresznyeraguhoz
- 1 kávéskanál fahéj
- 5 ek barna cukor
- 60 dkg cseresznye (kimagozott)
- 1 db citrom (héja és leve is)
- 1 csomag dzsemfix (extra 2:1-ben)
- 2 db csillagánizs
-
Tésztához
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 2 ek tejföl
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor (szóráshoz)
Elkészítés
1. A tészta hozzávalóiból jó állagú tésztát készítünk, majd hűtőbe tesszük egy napra.
2. Másnap kettévágjuk a tésztát, kinyújtjuk, és egy pitetorta formát kibélelünk az egyik felével, míg a másik feléből lesznek a rácsok.
3. A cseresznyét a barna cukorral és a fűszerekkel feltesszük főni, majd a dzsemfixet is belekeverjük. 20 percig főzzük, majd teljesen kihűtjük. (Én előző nap készítem el, amikor a tésztát.)
4. A kész raguból már eltávolítjuk a fűszereket, a sűrű ragut villával megböködjük, és a tésztára öntjük 3/4 részig, majd a maradék tésztából rácsozzuk, és díszítjük.
5. 180 fokon sütjük 35 percig. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat, majd óvatosan add hozzá a reszelt almát is. A tojások sárgájával és a langyos tejjel elkeverve készíts belőle sűrű masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű