Tészta: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, fél cs. sütőpor, 1 vaníliás cukor, 3 ek kakaópor
Töltelék: 50 dkg túró, 25 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor
Jól összekeverjük, majd 5 dkg darált kekszet keverünk hozzá, végül a 4 tojás habját is óvatosan belekeverjük.
Tészta: Összegyúrjuk, elfelezzük, és a kellő keménység eléréséig hütjük. ( én a mélyhütőbe szoktam egy 20 percre betenni, utána nagyon könnyen lehet reszelni. )
Töltelék: 50 dkg túró, 25 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliás cukor
Jól összekeverjük, majd 5 dkg darált kekszet keverünk hozzá, végül a 4 tojás habját is óvatosan belekeverjük.
Az egyik cipót vajazott, lisztezett tepsibe reszeljük, egyenletesen elosztjuk rajt a tölteléket, majd a másik cipót ráreszeljük.
Kis fokozaton, lassan sütöttem egy 30 * 22 cm-es tepsiben.
A kávét egy evőkanálnyi forró vízben feloldjuk, kissé lehűtjük. A sütőporos, szitált lisztet elkeverjük a cukorral, a csokoládé reszelékkel, és a kakaóporral. A kávét kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Meghámozzuk az almákat, húsát felvágjuk apró kockákra. 2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipetnyi sóval, fahéjjal. 3. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőpapírral kibélelek egy tepsit. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Elkeverjük a száraz hozzávalókat. A lisztet/ket egy tálba szitálom. Elkeverem benne a sütőport, a fahéjat, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKifogom próbálni a tésztát kevert mézestésztával nem lapokkal .Tészta: Egy kisebb edényben a mézet és az olajat elkezdjük melegíteni, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve ara...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű