30 dkg liszt,10 dkg porcukor,20 dkg lágy vaj/margarin/,1 rúd vanília,1 citrom,2 tojás,1 csipet só,10 dkg dió,10 dkg baracklekvár.
Az összeállított tésztát átgyúrjuk,fél órát hidegre tesszük pihenni.Sütőpapíros tepsit készítünk elő.A tésztát elfelezzük,két rudat sodrunk belőle,mindegyiket 30 db 10 dkg-os darabra vágjuk,golyókat formázunk belőlük.A diót durvára vágjuk,a felvert tojásfehérjébe mártjuk a golyócskákat,majd a dióba,a közepükbe fakanállal lukat nyomunk,amibe majd megy a lekvár.Dobozba sütőpapír között sokáig eláll,de előtte egy két napig száradni hagyjuk.
Kb 60 db-hoz......
A tészta: Minden hozzávalót egy tálban egynemű masszává keverünk, majd beleöntjük egy müzlis tálba. Betesszük a mikróba, és 4 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és egy kis tányé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverni és egy 20 cm hosszú rudat gyúrni belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on 30 percet sütni, majd amikor kihűlt, féloldalasan felszeletelni, a szelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a mézzel és a cukorral megolvasztjuk, majd a tojásokkal és az összekevert száraz hozzávalókkal együtt tésztává gyúrjuk. Mint minden mézes tésztát, ezt is jó pih...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. A tejfölt fokozatosan adagoljuk, annyira van szükség, hogy a tészta formázható legyen, de ne legyen ragadós. Az összegy...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű