30 dkg liszt,10 dkg porcukor,20 dkg lágy vaj/margarin/,1 rúd vanília,1 citrom,2 tojás,1 csipet só,10 dkg dió,10 dkg baracklekvár.
Az összeállított tésztát átgyúrjuk,fél órát hidegre tesszük pihenni.Sütőpapíros tepsit készítünk elő.A tésztát elfelezzük,két rudat sodrunk belőle,mindegyiket 30 db 10 dkg-os darabra vágjuk,golyókat formázunk belőlük.A diót durvára vágjuk,a felvert tojásfehérjébe mártjuk a golyócskákat,majd a dióba,a közepükbe fakanállal lukat nyomunk,amibe majd megy a lekvár.Dobozba sütőpapír között sokáig eláll,de előtte egy két napig száradni hagyjuk.
Kb 60 db-hoz......
Rántás készítése: A zsírt egy edénybe tesszük, a tűzhelyen megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverve csomómentesre, és világos színűre pirítjuk. Hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a sóval és a vaníliakivonattal jól összegyúrjuk. Gyorsan kell dolgozni, hogy a kéz melegétől ne olvadjon meg nagyon a vaj. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta készítése: A tojásfehérjékből pár csepp citromlével és a porcukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a megolvasztott, lehű...
Elkészítési idő: 50perc Nehézség: KözepesA liszteket a sóval, a sütőporral és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és az egészet morzsásra gyúrjuk. Ezután beletesszük a vaníliát, a tojást, és alaposan összegyúrjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű