Családireceptkönyv.hu

Fonott kalács Szantertől.....


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 ml langyos tej,3 evőkanál porcukor,1 teáskanál só,5 dkg olvasztott vaj,3 tojássárgája,100 gr. joghurt,600 gr.liszt,30 gr.élesztő+1 tojás a lekenéséhez

Elkészítés:


A formázott tésztánkat 2x 20-25 percig kelesztjük,és 2x lekenjük az egész tojással.Kelesztés után 190c-os sütőben a szép,kívánt szín eléréséig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Láncszem fonással formázzuk meg,ami 2x2-es fonásból áll.Szépre igazítani,formázni utána.Ezt a kelt kalács tésztát bármilyen alakban,formában süthetjük,karika,szív,négyes,hatos fonás,tetszés szerint.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A tejet meglangyosítjuk, 1 tk cukorral és élesztővel felfuttatjuk. Hozzá tesszük a vajat felolvasztva, a tojás, joghurtot,cukrot, lisztet és rugalmas tésztát dagasztunk belőle,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Barhesz
Barhesz

Minden hozzávalót a dagasztógépembe tettem és körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és az edény falához sem. Tálba tettem és lefedtem 2 órán át...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Fahéjas fonott kalács
Fahéjas fonott kalács

A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk