200 ml langyos tej,3 evőkanál porcukor,1 teáskanál só,5 dkg olvasztott vaj,3 tojássárgája,100 gr. joghurt,600 gr.liszt,30 gr.élesztő+1 tojás a lekenéséhez
A formázott tésztánkat 2x 20-25 percig kelesztjük,és 2x lekenjük az egész tojással.Kelesztés után 190c-os sütőben a szép,kívánt szín eléréséig sütjük.
Láncszem fonással formázzuk meg,ami 2x2-es fonásból áll.Szépre igazítani,formázni utána.Ezt a kelt kalács tésztát bármilyen alakban,formában süthetjük,karika,szív,négyes,hatos fonás,tetszés szerint.
A tejet meglangyosítjuk, 1 tk cukorral és élesztővel felfuttatjuk. Hozzá tesszük a vajat felolvasztva, a tojás, joghurtot,cukrot, lisztet és rugalmas tésztát dagasztunk belőle,...
Elkészítési idő:Minden hozzávalót a dagasztógépembe tettem és körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és az edény falához sem. Tálba tettem és lefedtem 2 órán át...
Elkészítési idő: 2 óraA hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-...
Elkészítési idő: 1 óra