1 csomag réteslap (mirelit)
30 dkg darált mák
rumaroma
10 dkg mazsola
10 dkg cukor
1,5 dl tej
1 tojás (a kenéshez)
A tejet a cukorral felforraljuk, majd a mákot is belekeverjük. Nagyjából 20 percen át főzzük, ha krémes állagúvá vált, levesszük a tűzről. A mazsolát hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük, majd lehűtjük. A réteslapot kicsomagoljuk, az egyik oldalára kenjük a tölteléket és feltekerjük. Kisebb darabokra vágjuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük. Tojással megkenjük, mákszemekkel megszórjuk és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett felületen két vékony lapot nyújtunk belőle. Megkenjük a töltelékkel mind a két lapot és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézDagasztás kelesztés nyújtás töltés kelesztés kb 30' lekenni tojással 180 C sütni 2 db 30-35 cm rúd Mák töltelék Hozzávalók 1 rúd bejglihez, 1 rúd kalácshoz, 20 db po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztőt futtatni, liszt,só,tojás,cukros tej, gyenge tésztát kell kapni. Víz amennyit felvesz. Jól kidagasztani, bele a langyos vaj / ettől lesz foszlós. Újra simává dolgozni. Tet...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz