Családireceptkönyv.hu

Húsvéti kalács Limarától....


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g tej,50 g vaj,20 g friss élesztő,20-60 g cukor,550 g kenyérliszt,fél tk só,1 egész tojás+ 1 sárgája/ez lehet 3/,2 dl 30%-os habtejszín.

Elkészítés:


Dagasztás, kelesztés után a fonás következik saját belátásunk szerint fomázunk/lehet 3-as,4-es,6-os fonás/Fonás után 2x lekenjük az egész tojással,hogy szép fényes legyen.Közben 2x20-25 percig kelesztjük.Kb. 30 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fonás után kalácsformára igazítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Babka - csavart kalács
Babka - csavart kalács

Kidolgozom a tésztát és fóliával letakarva egy éjszakát a hűtőben kelesztem Másnap legalább egy órát pihentetem a konyapulton. Kinyújtom és ráteszem a tölteléket: lekenem az olva...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Kalács
Kalács

Először a kovászt készítjük el. 0,5 dl langyos tejbe belekeverjük a 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 ek. lisztet, összekeverjük, majd a tetejét is meghintjük 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ostoros kalács
Ostoros kalács

1 dl langyos tejben morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy csipet cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot,a tojások sárgáját, az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk