menu

Családireceptkönyv.hu

Húsvéti kalács Limarától....


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g tej,50 g vaj,20 g friss élesztő,20-60 g cukor,550 g kenyérliszt,fél tk só,1 egész tojás+ 1 sárgája/ez lehet 3/,2 dl 30%-os habtejszín.

Elkészítés:


Dagasztás, kelesztés után a fonás következik saját belátásunk szerint fomázunk/lehet 3-as,4-es,6-os fonás/Fonás után 2x lekenjük az egész tojással,hogy szép fényes legyen.Közben 2x20-25 percig kelesztjük.Kb. 30 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fonás után kalácsformára igazítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas kalács
Fahéjas kalács

A tejet a cukorral és az élsztővel összekeverjük, pár perc alatt felfut. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgát, a sót és az olvasztott vajat. Dagasztjuk, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Kalács
Kalács

1. a tejbe és cukorba felfuttatjuk az élesztőt 2. a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt egybegyúrjuk 3. letakarjuk egy konyharuhával és 1 órán át kelni hagyjuk 4. liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Maradék kalács felhasználása
Maradék kalács felhasználása

1., Kókuszgolyóba kekszmorzsa helyett 2., Bundás kalács vajban kisütve és friss gyümölccsel tálalva 3., Klasszik máglyarakás sok almával, házi baracklekvárral és dióval (a kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ferdinándi- Karcagi kalács
Ferdinándi- Karcagi kalács

A tálba csipetnyi sót rakunk, 5 dkg cukrot, 5 dkg vajat, 4 tojást. Ezt habosra keverjük. Ha jó habos, jön hozzá a tejben megfuttatott élesztő,liszt. Lágy tésztát készítünk,hólyagos...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk