300 g tej,50 g vaj,20 g friss élesztő,20-60 g cukor,550 g kenyérliszt,fél tk só,1 egész tojás+ 1 sárgája/ez lehet 3/,2 dl 30%-os habtejszín.
Dagasztás, kelesztés után a fonás következik saját belátásunk szerint fomázunk/lehet 3-as,4-es,6-os fonás/Fonás után 2x lekenjük az egész tojással,hogy szép fényes legyen.Közben 2x20-25 percig kelesztjük.Kb. 30 percig sütjük.
Fonás után kalácsformára igazítjuk.
Az élesztőt langyos tejben a cukorral elkeverjük. A többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk, majd duplájára kelesztjük (kb. fél óra). A tésztát osszuk 6 részre és készítsünk belőlü...
Elkészítési idő: 2 óraA tejet langyosra melegítjük, a vajat megolvasztjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és összegyúrjuk. Letakarva, meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Közben elkészí...
Elkészítési idő:A lisztet a vajjal elmorzsoltam,majd hozzá gyúrtam minden alapanyagot.Kb 30 percet pihent,mikor kisodortam és felcsíkoztam Két fa sodrófát alufóliával bevontam,megvajaztam olvaszt...
Elkészítési idő: 2 óra- az élesztőt felfuttatom, közepesen lágy tésztás készítek - két részre osztom - az egyik felébe teszek egy pici tejben elkevert 1 ek kakaót, 1 ek cukrot és 1 mk fahéjat. - külö...
Elkészítési idő: