15 dkg kerek szemű rizs,(10 dkg puha mazsola),1 nagy citrom héja,7,5 dl tej,3 dkg+diónyi vaj/margarin/,6-6 dkg cukor,2 evőkanál zsemlemorzsa,4 db tojás,só,2 cs vaníliás cukor/20 g/,porcukor a szóráshoz.
A rizst hideg,a mazsolát pedig meleg vízzel leöblítjük,lecsepegtetjük.A tejet 3 dkg vajjal,6 dkg cukorral,és citromhéjcsíkokkal felforraljuk.A rizst beletesszük,lassú tűzön,félrebillentett fedővel gyakorta megkeverve puha sűrű péppé főzzük/25-30 perc/.A citrom héját eltávolítjuk,langyosra hűtjük.A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.A tepsit kivajazzuk,zsemlemorzsával hintjük,a felesleget kiszórjuk belőle.A tojások sárgáját habosra verjük a vaníliás cukorral,a mazsolával együtt a rizshez adjuk.Hozzáreszeljük a citrom maradék héját.A tojások fehérjét csipet sóval kemény,majd 6 dkg porcukorral,fényes tömör habbá verjük.Kíméletesen beledolgozzuk a rizsbe.Végül a kivajazott formába simítjuk.
Lekvárral,málna,eperhabbal fogyasztjuk,porcukorral megszórjuk sütés után.
Kezdd a tészta megsütésével. Kapcsold be a sütőt 175 fokra. Verd fel a tojásokat, majd add hozzájuk sorban a többi hozzávalót is. Öntsd a tésztát egy kissé magasabb falú sütőlemezr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, összegyúrjuk. Fél centi vastagra kinyújtjuk az így kapott tésztát, rombusz alako...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sót, a fahéjat, a vanília aromát, a tojást és simára keverjük. Végül a lisztet és a tejet adjuk hozzá és puha tésztát formál...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű