15 dkg kerek szemű rizs,(10 dkg puha mazsola),1 nagy citrom héja,7,5 dl tej,3 dkg+diónyi vaj/margarin/,6-6 dkg cukor,2 evőkanál zsemlemorzsa,4 db tojás,só,2 cs vaníliás cukor/20 g/,porcukor a szóráshoz.
A rizst hideg,a mazsolát pedig meleg vízzel leöblítjük,lecsepegtetjük.A tejet 3 dkg vajjal,6 dkg cukorral,és citromhéjcsíkokkal felforraljuk.A rizst beletesszük,lassú tűzön,félrebillentett fedővel gyakorta megkeverve puha sűrű péppé főzzük/25-30 perc/.A citrom héját eltávolítjuk,langyosra hűtjük.A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.A tepsit kivajazzuk,zsemlemorzsával hintjük,a felesleget kiszórjuk belőle.A tojások sárgáját habosra verjük a vaníliás cukorral,a mazsolával együtt a rizshez adjuk.Hozzáreszeljük a citrom maradék héját.A tojások fehérjét csipet sóval kemény,majd 6 dkg porcukorral,fényes tömör habbá verjük.Kíméletesen beledolgozzuk a rizsbe.Végül a kivajazott formába simítjuk.
Lekvárral,málna,eperhabbal fogyasztjuk,porcukorral megszórjuk sütés után.
Az összes hozzávalót turmixgépbe tesszük és sima, egynemű, kissé folyós tésztává turmixoljuk. Kb 25 x 25 centis tepsiben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához A margarint, mézet felolvasztjuk. A 3 tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, a fél citrom levével és az egész citrom héjával, a narancs héjával meg a tejföllel....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű5 db ,tojásból ,4 evőkanál cukor ,1 sütőpor , 5 evőkanál liszt , 1 evőkanál étolajból sárga piskótát sütök . - 5 db tojásból ,3 evőkanál liszt , 1 evőkanál étolaj ,2 evőkanál ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket. 5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni. Ezután bambuszrostlisztes felületen kb. 0,5 cm vasta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű