25 dkg liszt
4 dl tej
3 db tojás
2 dkg cukor
csipet só
gyümülcsök
lekvár
mazsola
dió
mandula
Tojást felver, hozzá a tej, + anny liszt, hogy sűrű tészta legyen
Hozzá a só, cukor
Tepsiben (23x36 cm) olajat hevít (ne füstőljön!)
Tésztát beleönt
180 C fokos EM sütőben 15-20 perc alatt megsüt
Közben lehet mazsolát, diót, mandulát rászórni
GYÜMÖLCSRAGU
Lekvár, pici víz, feldarabolt gyümölcs serpenyőben felhevít folyamatos kevergetés mellett.
Végén mehet rá 1-2 szál rozmaring
A piskótához 6 tojásfehérjét a 6 ek cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, s azokkal még néhány percig tovább verjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéja...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk vagy a legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, fejjel lefelé forró ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez ledarálom a mákot és diót, majd hozzáadom a reszelt citrom héjat és a vaníliás cukrot, a máktöltelékhez még a fahéjat is, és összekeverem. A vizet megforralom a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük. A masszát habzsákba...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű