- 1 kg burgonya
- 10 dkg zsemlemorzsa
- fél teáskanálnyi tárkony
- 1 teáskanálnyi ételízesítő
- só, bors
- olívaolaj
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük.
5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és újra meglocsoljuk egy kevés olajjal, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük.
Melegen fogyasztjuk.
Nagy rozsdamentes lábosban (6 l) a zsírt megforrósítjuk, benne karamellizáljuk a cukrot. Ha már eléggé barna, beletesszük a csíkokra vágott hagymát, káposztát, kavargatjuk, mire fe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMegmossuk a répákat, majd meghámozzuk. A fokhagymákat is megpucoljuk. Ezután a répákat feldaraboljuk. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés), majd a tepsiben el...
Elkészítési idő: 40-50 percre. Nehézség: KönnyűA krumplit héjastul az előmelegített sütőbe helyezem, és 190 fokon adok nekik egy jó 45 percet, hogy megpuhuljon és felhólyagosodjon. Ezalatt pont lesz időm elkészíteni a házi kecs...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűkápia paprikát, ketté vágtam, kimagoztam. 2 db tömlős sajtkrémet, kockára vágott hagymát, kockázott bacont, kicsi őrölt borsot összekevertem, megtöltöttem a paprikákat, megszórtam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű