- 1 kg burgonya
- 10 dkg zsemlemorzsa
- fél teáskanálnyi tárkony
- 1 teáskanálnyi ételízesítő
- só, bors
- olívaolaj
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük.
5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és újra meglocsoljuk egy kevés olajjal, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük.
Melegen fogyasztjuk.
Tisztítsuk meg a karfiolt, szedjük apró rózsákra, majd hagyjuk nagyon alaposan megszáradni. A kis darabkákat tegyük késes aprítóba vagy turmixgépbe, és daráljuk még apróbbra. 10-15...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Ha langyosra hűlt, megpucoljuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk és addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy jó nagy lábost felmelegítünk, beletesszük a barnacukrot, a fahéjat, a csillagánizst, a szegfűszeget, a felszeletelt gyömbért, a narancsokat és a mandarint félbevágva, a rozmari...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes