menu

Családireceptkönyv.hu

Penne sonkával, spenóttal, sajttal és csirkével


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 300 g penne
- 250 g csirkemell
- 1 tasak Knorr Sajtszósz alap
- 200 g spenót fagyasztott
- 150 g trappista sajt
- 1 db vöröshagyma kicsi
- 2 db gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olíva olaj
- 150 g füstölt főtt sonka vagy tarja
- 200 ml tejszín
- só

Elkészítés:


1. Tegyünk fel sós vizet főni a pennének. Ha forr, tegyük bele a tésztát és főzzük meg az útmutatás szerinti idő alatt.

2. Közben egy serpenyőben, vagy lábosban forrósítsunk egy kevés olíva olajat. Vágjuk össze a vöröshagymát és pároljuk meg az olajon.

3. Csíkozzuk fel a csirkemellet és kockázzuk fel a sonkát. Tegyük a csirkét a hagymára, sózzuk meg egy kicsit és pirítsuk meg rajta.Majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is.

4. Adjuk hozzá a sonkát és pirítsuk meg azt is egy kicsit.

5. A kiengedett spenótot adjuk hozzá és öntsük fel 2 dl tejszínnel. 6. Forraljuk össze.

6. Adjuk hozzá a Knorr sajtszószt és jól keverjük el benne. Majd alacsony lángon főzzük kb. 3 percig.

7. A kifőtt pennét tegyük egy hőálló tálba és öntsük hozzá a spenótos szószt. Keverjük el a tésztában.

8. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Majd kb. 200 fokra előmelegített sütőben süssük össze 15 perc alatt, hogy a sajt szép aranybarnára piruljon rajta.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ditta
Magyaros csirkepörkölt gombával
Magyaros csirkepörkölt gombával

- A hagymát megpucoljuk, majd finomra vágjuk. - A gombát megtisztítjuk, majd tetszőlegesre feldaraboljuk. - A megmosott paradicsomot félbevágjuk, a paprikát is megmossuk és félbe...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Töltött csirketorta
Töltött csirketorta

A csirkemellet megpároljuk a levesben. A zsemléket, a főtt tojást kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymában megpároljuk a szeletelt gombát,(lehet csirkemájjal gazdagítani). Felapr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
LECSÓS CSIRKEMÁJ *
LECSÓS CSIRKEMÁJ *

A szalonnát kis kockákra vágjuk, a megtisztított, apróra vágott hagymát a szalonna zsírján üvegesre pirítjuk. Beleszeleteljük a paprikát, paradicsomot, majd a pirospaprikát is hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tünde
Sajtos puffancs és ropogós zöldség, f.csirkeszárny
Sajtos puffancs és ropogós zöldség, f.csirkeszárny

1 L-es tojást felverünk, 3 evőkanál Paleolét lisztvarázs, két csipet szódabikarbóna, só, 1 csipet bors, 1 evőkanál reszelt 1 éven túl érlelt sajt. Összekeverjük galuskaszerűre, ha...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk