Családireceptkönyv.hu

Penne sonkával, spenóttal, sajttal és csirkével


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 300 g penne
- 250 g csirkemell
- 1 tasak Knorr Sajtszósz alap
- 200 g spenót fagyasztott
- 150 g trappista sajt
- 1 db vöröshagyma kicsi
- 2 db gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olíva olaj
- 150 g füstölt főtt sonka vagy tarja
- 200 ml tejszín
- só

Elkészítés:


1. Tegyünk fel sós vizet főni a pennének. Ha forr, tegyük bele a tésztát és főzzük meg az útmutatás szerinti idő alatt.

2. Közben egy serpenyőben, vagy lábosban forrósítsunk egy kevés olíva olajat. Vágjuk össze a vöröshagymát és pároljuk meg az olajon.

3. Csíkozzuk fel a csirkemellet és kockázzuk fel a sonkát. Tegyük a csirkét a hagymára, sózzuk meg egy kicsit és pirítsuk meg rajta.Majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is.

4. Adjuk hozzá a sonkát és pirítsuk meg azt is egy kicsit.

5. A kiengedett spenótot adjuk hozzá és öntsük fel 2 dl tejszínnel. 6. Forraljuk össze.

6. Adjuk hozzá a Knorr sajtszószt és jól keverjük el benne. Majd alacsony lángon főzzük kb. 3 percig.

7. A kifőtt pennét tegyük egy hőálló tálba és öntsük hozzá a spenótos szószt. Keverjük el a tésztában.

8. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Majd kb. 200 fokra előmelegített sütőben süssük össze 15 perc alatt, hogy a sajt szép aranybarnára piruljon rajta.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mozzarellás csirke
Mozzarellás csirke

A paradicsomot, és a pizza mozzarellát felszeleteljük. A csirkemell filéket középen bevágjuk, majd szétnyitjuk. A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajon egy ser...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Csirkemell pácban sütőben liszt és tojás nélkül
Csirkemell pácban sütőben liszt és tojás nélkül

Elkészítjük a PÁCOT -Összekeverjük a mustár+ majonéz +zúzott fokhagyma +olaj+ méz+ só+ bors -Jól elkeverjük -csirkemelleket enyhén kiverjük, és a páccal lekenjük -egy edényben...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Zöldségágyon sült csirkeszárnyak
Zöldségágyon sült csirkeszárnyak

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, majd sózzuk. A fűszereket elkeverjük...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Mustáros, csípős csirkecomb
Mustáros, csípős csirkecomb

Az egész combokat vágjuk ketté, majd az alsó részt a csont mellett mindkét oldalán vágjuk be. A felső combrészt csontozzuk ki, majd a vastagabb résznél két-három helyen szintén vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk