Tészta:
52 dkg finomliszt
4 tojássárgája
15 dkg porcukor
20 dkg vaj
1 csomag sütőpor
4 evőkanál tejföl
Töltelék:
1,5 kg alma
5-6 evőkanál kristálycukor
2 kávéskanál fahé
A hozzávalókból tésztát gyúrok, elvágom kétfele, s az egyik tésztát elsodrom 30 × 40 cm-es tepsi nagyságúra, majd belerakom a kivajazott, lisztezett tepsibe.
A töltelékhez az almát meghámozom, lereszelem, teszek bele cukrot és fahéjat, összekeverem, és rárakom a tésztára. Elsodrom a másik tésztát is, ráhelyezem az almára, megböködöm villával, és előmelegített sütőben sütöm 200°C-on, majd leveszem 180-ra. 30 percig sült az én sütőmben. Jó étvágyat az almás pitéhez!
Piskóta: A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr cukrot és maszív habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az olajat. Elkeverjük. A liszttel elkeverjük a süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A muffin formákat kibéleljük papírral. 2. A tészta hozzávalóit összekeverjük, a papírkapszlikba kanalazzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. 3. A vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáit habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sót és fokozatosan adagolva hozzákeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojásfehérjéket is, és óvatosan beleforgato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tejet a pudingporral, cukorral, az instant kávéval sűrűre főzzük. Folpackkal letakarva hagyjuk kihűlni. Kihülés után a felhabosított vajjal/margarinnal krémesre ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű