Hozzávalók 1 laphoz:
Sárgalap:
7 tojás
15 deka liszt
14 deka porcukor
6 g sutopor
2 EK víz
A kakaós lap ugyanaz mint a sárga csak a liszt 13 deka, 2 deka kakaópor és még adok hozzá 1 EK étolajat.
Csokikrém:
Hozzávalók a krémhez:
6 egész tojás, 35 dkg kr. cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg ét csoki, 5 dkg kakaópor
Kókuszos töltelek:
5 deci tejet felforralunk. Levesszük a tűzhelyről, majd rögtön hozzáadunk 2 vaníliás cukrot, 15 deka porcukrot, 30 deka kókuszreszeléket, 3 EK lisztet és 18 deka teavajat.
Tojások sárgaját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához bele szitálom a lisztet a sütőporral, össze keverem és könnyeden hozzá keverem a tojásfehérjét. Sütő papírral bélelt tepsibe ontom, szépen eligazítom majd elő melegített sütőbe teszem és megsutom (tupróba).
Csokikrém:
Az egész tojásokat bele ütöm egy tálba, bele szórom a kr. cukrot, vaníliás cukrot és kézi habverővel szétt keverem. Egy lábosba teszek 3 ujjnyi vizet, mikor forr ráhelyezem a tálat a tojásokkal és keverem kb. 8 percig, ha bele nyúlsz a tojások jó melegek legyenek, ha már az ujjadat csípi elég mert ha túl főzöd meg fog ikrásodni a krém.
A gázt leveszem minimumra azért hogy a csoki na süljön rá a tál szélére s bele rakom a csokit, mikor elolvadt bele szitálom a kakaóport, jól szét keverem, besűrűsödik szépen és kész is az isteni finom csoki krém amit hagyok teljesen kihűlni.
30 dkg teavajat, 20 dkg jó minőségű margarin de lehet csak teavajjal /szobahőmérsékletű/ habosra keverek mixerrel s kicsinyenként adom hozzá a kihűlt csoki krémet.
Kókuszos töltelek:
5 deci tejet felforralunk. Levesszük a tűzhelyről, majd rögtön hozzáadunk 2 vaníliás cukrot, 15 deka porcukrot, 30 deka kókuszreszeléket, 3 EK lisztet és 18 deka teavajat. Addig kevergetjük míg elolvad a vaj, majd haddjuk kihulni.
A sütemény összeállítása:
Alulra kerül a kakaós lap. Rákenjük a csokikrém felét majd szépen a krémre kenjük a kókuszos tölteléket. A sárgalap aljára rákenjük a csokikrém másik felét és ráborítjuk a kókuszos töltelékre,,,kicsit hagyunk a csoki krémből a suti tetejére mikor a suti megdermed leontjuk olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük
A vajat morzsoljuk el a liszttel, a cukorral és a tojássárgájákkal, majd annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva tegyük be a hűtőbe,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét összedolgozzuk a cukorral és a vaníliás cukorral, közben a habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A mascarponés krémet belekeverjük és egy sütőformába simítjuk az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlegelőször a krémet készítjük el, mert hűlnie kell, a kristálycukrot egy tejes edényben aranybarnára pirítjuk, óvatosan felöntjük a tej felével, addig melegítjük, amíg a cukor t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű