menu

Családireceptkönyv.hu

Lagzis barack


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

2 db tojássárgája
30 dkg kristálycukor
20 dkg sertészsír
2 dl házi tej / teljes tej
3 púpos evőkanál búzaliszt (BL55)
12 g sütőpor
75 dkg búzaliszt (BL55)

A töltelékhez

20 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor - holland
0.5 dl rum - barna
2 dl házi tej / teljes tej

A díszítéshez

2 dl málnaszörp
0.5 dl mandula aroma
5 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


1
A tojássárgáját elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, zsírt, tejet és kikeverjük.

2
A 3 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzákeverjük a masszához. Hagyjuk egy órát állni szobahőmérsékleten.

3
Majd a 75 dkg liszttel összegyúrjuk. Elég lágy tésztát kapunk, de ha nagyon lágy lenne, dolgozzunk még bele kevés lisztet (nekem is kellet 2 maréknyi).

4
Majd diónyi nagyságú golyó párokat formálunk a tésztából, amit egy sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, egymástól távol, mert sülés közben nőni fog. Nem kell ellapogatni, majd sütés közben saját maga elterül. A sütőt előmelegítjük, majd mérsékeljük a tüzet és folyamatosan szemmel tartva megsütjük. Pár perc alatt kész. Nekem gázsütőm van, nem tudom hány fokon sütöttem. Teljesen takarékra vettem, úgy tettem be a tepsit, és folyamatosan néztem. Nem szabad megbarnulnia. Mikor a teteje már szilárd volt, szép sárga színű, de persze még puha, úgyhogy óvatosan, akkor megnéztem az alját, ha ott már szép pirult volt, ki is vettem.

5
Melegen egy kiskanál segítségével kikaparjuk a tészta belsejét. Vigyázat FORRÓ! Hidegen törni fog, így próbáljuk meg melegen kikaparni. Félretesszük, kicsit hűlni. A kikapart tésztát kézzel elmorzsoljuk.

6
A kakaóport és a porcukrot elkeverjük benne.

7
A vajat felolvasztjuk, kicsit hűtjük, majd morzsához keverjük.

8
Annyi tejet öntünk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk, a rummal ízesítjük.

9
Ezzel a masszával megtöltjük a tésztákat. Majd párosítjuk őket.

10
A díszítéshez előkészítjük a hígítatlan málnaszörpöt, mandula aromát és a kristálycukrot. A barack mindkét oldalát a málnaszörpbe mártjuk, majd a mandula aromával megfestjük. Az ujjunkat belemártjuk és csíkokat rajzolunk. KESZTYŰ használata ajánlott. A kristálycukorban meghempergetjük és kész is van. Ha van buxus levelünk akkor azzal díszíthetjük még tovább.

Lagzis barack

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: debovszkij
Epres tiramisu
Epres tiramisu

1. A vaníliarudat kettévágjuk, pépjét kikaparjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük. 2. A mascarponét elkeverjük a vaníliapéppel, a tejszínnel és a cukorral. A ba...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrókrémes-habos-barackos
Túrókrémes-habos-barackos

A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzákeverjük a habot, majd a lisztet. A tésztát papírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. Közép mele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás krémes
Almás krémes

https://pitemania.blogspot.com/2017/11/almas-kremes-piskota.html https://www.oetker.hu/hu-hu/recept/r/almas-kremes.html Előkészítés: A töltelékhez az almát megmoss...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Réka
Grízes krémes
Grízes krémes

A tészta: Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport. A tojások fehérjét kemény hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk