8O dkg liszt
50 dkg teaval
4 kis doboz tejfol
3 teás kanál só (ízlés szerint)
8 gram sutopor
Lisztet a vajjal, sóval, sutoporral elmorzsolom majd hozzá teszem a tejfolt s jól meg gyúrom egy tálba amit le takarok alufóliával és egy éjszakára be teszem hűtőbe.
Másnap egy nyújtó deszkán jól át gyúrom a tésztát, el sodrom 5-6 milliméter vastagságúra és kiszaggatom pogácsa szaggatóval. Tepsit kibélelek sütő papírral és bele rakom a pogácsákat megkenem a tetejét meg kenek felvert tojással és teszek mindegyikre sajtot, magocskákat ,,ki mit szeret,,,. Nem kell keleszteni mert csak sütőpor van benne,,,elő melegített sütőbe teszem és sutom kb. 15 percig,, sütőtől függ.
A lisztet keverőtálba szitáljuk, elkeverjük a sóval, borssal. Rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tepertőt, a tejfölt, az egész tojást. A mixer dagasztóspiráljával, majd ha már...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA történet rém egyszerű, mert csak mindent össze kell keverni. :) A túrót a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a lisztekkel elkevert sütőport, majd a zabpelyhet is, és j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kis tejben felfuttatom, és a többi alapanyaggal összegyúrni. 2-3 szor hajtogatni és közben kinyújtani, a hajtogatások között 15-20 perc pihentetés Az utolsó hajt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsoljuk a margarint és a zsírt. Majd belekeverjük a sót. A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük benne a tojások sárgáit. Az egészet ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű