8O dkg liszt
50 dkg teaval
4 kis doboz tejfol
3 teás kanál só (ízlés szerint)
8 gram sutopor
Lisztet a vajjal, sóval, sutoporral elmorzsolom majd hozzá teszem a tejfolt s jól meg gyúrom egy tálba amit le takarok alufóliával és egy éjszakára be teszem hűtőbe.
Másnap egy nyújtó deszkán jól át gyúrom a tésztát, el sodrom 5-6 milliméter vastagságúra és kiszaggatom pogácsa szaggatóval. Tepsit kibélelek sütő papírral és bele rakom a pogácsákat megkenem a tetejét meg kenek felvert tojással és teszek mindegyikre sajtot, magocskákat ,,ki mit szeret,,,. Nem kell keleszteni mert csak sütőpor van benne,,,elő melegített sütőbe teszem és sutom kb. 15 percig,, sütőtől függ.
A tésztához a cukrot elkeverjük 100 ml langyos tejben, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felhabzott, egy nagyobb tálban összedolgozzuk a liszttel, a sóval és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Hűtőben pihenhet akár egy napot is ha előre el akarjuk készíteni, de nem fontos. Fél centi vastagra nyújtjuk, csíkokra vágjuk, tetejést tojással k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta alapanyagait összegyúrni, 3 részre osztani, késfok vastagra nyújtani, és a töltelékkel megkenni. Felcsavarni, mint a beiglit. Hűtőbe tenni, másnap nagyon vékonyra szelni, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a fel...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű