8O dkg liszt
50 dkg teaval
4 kis doboz tejfol
3 teás kanál só (ízlés szerint)
8 gram sutopor
Lisztet a vajjal, sóval, sutoporral elmorzsolom majd hozzá teszem a tejfolt s jól meg gyúrom egy tálba amit le takarok alufóliával és egy éjszakára be teszem hűtőbe.
Másnap egy nyújtó deszkán jól át gyúrom a tésztát, el sodrom 5-6 milliméter vastagságúra és kiszaggatom pogácsa szaggatóval. Tepsit kibélelek sütő papírral és bele rakom a pogácsákat megkenem a tetejét meg kenek felvert tojással és teszek mindegyikre sajtot, magocskákat ,,ki mit szeret,,,. Nem kell keleszteni mert csak sütőpor van benne,,,elő melegített sütőbe teszem és sutom kb. 15 percig,, sütőtől függ.
A lisztben elvegyítjük a sót, borsot és a cayenne borsot. A vajat és a sajtot kis kockákra vágjuk. Az összes hozzávalót a robotgépbe tesszük és a dagasztókarral összedolgoztatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összekevertem, hagytam állni 10 percet, majd olajos kézzel kis golyócskákat formáltam es forró kókuszolajban par perc alatt aranybarnára sütöttem.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűAz elkészítése annyiból áll, hogy a reszelt sajt kivételével a többi hozzávalót összegyúrjuk és vizes kézzel gombócokat, aztán meg pogácsákat formázunk, megszórjuk a tetejét sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, tejfölt elkeverjük, sózzuk, hozzákeverjük a tojást, a tápióka keményítőt, szódabikarbónát, majd végül a reszelt sajtot is és jól elkeverjük. Muffinformába kanalazzuk a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű