8O dkg liszt
50 dkg teaval
4 kis doboz tejfol
3 teás kanál só (ízlés szerint)
8 gram sutopor
Lisztet a vajjal, sóval, sutoporral elmorzsolom majd hozzá teszem a tejfolt s jól meg gyúrom egy tálba amit le takarok alufóliával és egy éjszakára be teszem hűtőbe.
Másnap egy nyújtó deszkán jól át gyúrom a tésztát, el sodrom 5-6 milliméter vastagságúra és kiszaggatom pogácsa szaggatóval. Tepsit kibélelek sütő papírral és bele rakom a pogácsákat megkenem a tetejét meg kenek felvert tojással és teszek mindegyikre sajtot, magocskákat ,,ki mit szeret,,,. Nem kell keleszteni mert csak sütőpor van benne,,,elő melegített sütőbe teszem és sutom kb. 15 percig,, sütőtől függ.
Egy tálba összekeverjük a tojást, olajat, vizet, tejet, beletesszük a reszelt sajtokat, és felaprított zöldeket. A réteslapokat szétszedjük, egyenként összegyűrjük, gyengéden belem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, a többi anyaggal összegyúrjuk. Keleszteni nem kell! ( én 20 percet adtam neki ) Ujjnyi vastagra nyújtjuk, 5 cm-s pogácsaszaggatóval kisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokhoz adjuk a joghurtot és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral, majd alaposan összekeverjük. Beletesszük a lisztet és a sütőport, majd csomómentesre kev...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű12 órás kovász receptje: 300 ml víz 300 g liszt rétes 2 evőkanál olaj ( kihagyható) 20 g élesztő A 12 órás kovász készítése, sütés előtti napon. Beteszek minden hozzávalót a...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes