8O dkg liszt
50 dkg teaval
4 kis doboz tejfol
3 teás kanál só (ízlés szerint)
8 gram sutopor
Lisztet a vajjal, sóval, sutoporral elmorzsolom majd hozzá teszem a tejfolt s jól meg gyúrom egy tálba amit le takarok alufóliával és egy éjszakára be teszem hűtőbe.
Másnap egy nyújtó deszkán jól át gyúrom a tésztát, el sodrom 5-6 milliméter vastagságúra és kiszaggatom pogácsa szaggatóval. Tepsit kibélelek sütő papírral és bele rakom a pogácsákat megkenem a tetejét meg kenek felvert tojással és teszek mindegyikre sajtot, magocskákat ,,ki mit szeret,,,. Nem kell keleszteni mert csak sütőpor van benne,,,elő melegített sütőbe teszem és sutom kb. 15 percig,, sütőtől függ.
A lisztet, a vajat, a tejfölt, az élesztőt, a sót, a cukrot és 1 db tojást kidolgozzuk, tésztává gyúrjuk, fóliával letakarjuk, majd 1 éjszakát a hűtőben állni hagyjuk. Másnap 3 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, a hozzávalókat összekeverjük, és jól kigyúrjuk, majd négy cipót formálunk. Külön nem kell keleszteni. 2. A cipókat gáztepsi nagyságúra kin...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt langyos, cukros tejben futtassuk fel. Gyúrjuk egybe az összes hozzávalót, majd nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra a tésztát, amelyet kerekre formálunk. Ezt háromszögekre sza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a sót elkeverem, majd elmorzsolom a margarinnal, végül belegyúrom a túrót, és legalább 1 órára hűtőbe teszem, de az a legjobb, ha előző este gyúrom össze, és egy éjsza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű