menu

Családireceptkönyv.hu

Kovászos sajtos pogácsa/ Mező Éva receptje alapján


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


100 g kovász
400 g Lidl BL 55 liszt
100 Lidl rétesliszt
150 g vaj
50 g zsír
3 g só
40 g füstölt sajt
60 g trappista sajt
100 g tejföl
1 tojássárgája
1 tojássárgája a tetejére

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrtam.
4 órát kelt asztalon.
Kinyújtottam, feltekertem mint a bejglit.
Lelapítottam, kètoldalról egymásra hajtottam.
Hűtőben kelt 8 órát.
10 percig melegítettem mikróban.
Kinyújtottam, tetejèt bevàgtam, 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggattam, megsodrás nélkül tepsibe tettem. Tetejét tojássárgájával lekentem.
Előmelegített villanysütőben 220 fokon sült 50 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Finom lett, de legközelebb több tejfölt teszek bele, hogy lágyabb legyen a tészta.
2016.12. 30-31.

Kovászos sajtos pogácsa/ Mező Éva receptje alapján

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos-szezámos rúd
Sajtos-szezámos rúd

A lisztet elmorzsolom a szoba hőmérsékletű vajjal, majd hozzá adom a túrót, a tejfölt, a sót, a sütőport és alaposan kidolgozom a tésztát. Meglisztezett gyúródeszkán, kb. 0,5 cm v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pogácsa - Tejfölös pogácsa
Pogácsa - Tejfölös pogácsa

1. Lereszeljük a sajtot, amit belegyúrunk a tésztába is. 2. A liszteket átszitáljuk és az élesztővel (ha frisset használsz, azt a tejhez keverd), cukorral elkeverjük. Majd a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Monamari
Omlós sajtosrúd
Omlós sajtosrúd

A sütőt előmelegítjük 200 fokra A hozzávalókat tálba öntjük és meggyúrjuk a tésztát. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, hosszúkásra szeleteljük, vagy tetszés szerint kiszaggatjuk. Sütőpa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókat egy tálba tesszük, gyúrjuk, kelesztjük, nyújtjuk, szaggatjuk, a tetejét tojásfehérjével lekenjük és sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk