Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kovászos sajtos pogácsa/ Mező Éva receptje alapján


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


100 g kovász
400 g Lidl BL 55 liszt
100 Lidl rétesliszt
150 g vaj
50 g zsír
3 g só
40 g füstölt sajt
60 g trappista sajt
100 g tejföl
1 tojássárgája
1 tojássárgája a tetejére

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrtam.
4 órát kelt asztalon.
Kinyújtottam, feltekertem mint a bejglit.
Lelapítottam, kètoldalról egymásra hajtottam.
Hűtőben kelt 8 órát.
10 percig melegítettem mikróban.
Kinyújtottam, tetejèt bevàgtam, 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggattam, megsodrás nélkül tepsibe tettem. Tetejét tojássárgájával lekentem.
Előmelegített villanysütőben 220 fokon sült 50 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Finom lett, de legközelebb több tejfölt teszek bele, hogy lágyabb legyen a tészta.
2016.12. 30-31.

Kovászos sajtos pogácsa/ Mező Éva receptje alapján

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Szakállas pogácsa
Szakállas pogácsa

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom. A tejfölt, sót, tojások sárgáját, pirospaprikát elkeverem. A liszttel elmorzsolom a margarint/vajat, hozzáadom a reszelt sajtot...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Sajtos kréker
Sajtos kréker

A hozzávalókat összegyúrjuk,majd 1/2 órát hűtőbe rakjuk. Vékonyra nyújtjuk,tetszőleges formákra szaggatjuk. Ha szeretsz nassolni, készítsd el a ropogós finomságot. ?

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sajtos-vajas kifli
Sajtos-vajas kifli

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, míg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Túrós- baconos pogácsa
Túrós- baconos pogácsa

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk