20 dkg napraforgómag
8 dkg chia mag
8 dkg reszelt sajt
1 tojás
2 ek. olvasztott vaj
1/2 tk fokhagymapor
1/2 tk sütőpor
1/2 tk só
1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
2. Daráld finomra a napraforgómagot és a chia magot.
3. Majd add hozzá a többi hozzávalót és gyúrd össze alaposan.
4. Formálj nedves kézzel gombócokat, lapítsd le és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd ropogósra!
Nagyon ragadós a massza, vizes kézzel könnyebb formázni.
Ajánlott 10-12 perc után megfordítani őket, hogy mindkét oldala szépen süljön! Vigyázz, könnyen megég!
A hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan...
Elkészítési idő:Jól ki dolgozni, és mehet a hűtőbe 1 éjszakára. /ez lehet 3, akár 4 éjszaka is./ a hűtőbe kel. Helyet hagyni a zacsiba a keléshes. Mielőtt sütnénk, csak kicsit átmozgatom, és má...
Elkészítési idő:A vajat és a lisztet jól elmorzsoljuk. Hozzáadunk 1 tojássárgáját, kevés tejfölt, megsózzuk, és összegyúrjuk. Letakarva egy órát hűvös helyen pihentetjük. A ledarált sonkát tejföll...
Elkészítési idő: