20 dkg napraforgómag
8 dkg chia mag
8 dkg reszelt sajt
1 tojás
2 ek. olvasztott vaj
1/2 tk fokhagymapor
1/2 tk sütőpor
1/2 tk só
1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
2. Daráld finomra a napraforgómagot és a chia magot.
3. Majd add hozzá a többi hozzávalót és gyúrd össze alaposan.
4. Formálj nedves kézzel gombócokat, lapítsd le és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd ropogósra!
Nagyon ragadós a massza, vizes kézzel könnyebb formázni.
Ajánlott 10-12 perc után megfordítani őket, hogy mindkét oldala szépen süljön! Vigyázz, könnyen megég!
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelt tésztához a tejet a cukorral és az élesztővel felfuttatjuk, majd belekeverjük a lisztes-olajos-sós keverékbe. Jól összegyúrjuk, majd hagyjuk a duplájára kelni. Két részre o...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Elkészítés: A kétfajta lisztet összekeverjük, és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a mákot és a lereszelt sajt ot, a 2 tojás sárgáját és a tejfö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz