1 fej közepes hagyma
3 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 darabka zeller
só, bors
2 evőkanál olaj
Galuska:
2 tojás
6 evőkanál búzadara
1 evőkanál zsír
só, bors
Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a feldarabolt zöldségeket.
Fedő alatt párold egy kicsit, öntsd fel vízzel és fűszerezd ízlés szerint.
A galuskához verd fel a tojásokat, keverd hozzá a grízt és az olajat, majd hagyd egy kicsit állni, hogy a grízszemek megszívják magukat egy kicsit.
Ha megfőttek a zöldségek, forrald fel a levest és szaggasd bele a grízgaluskákat.
2-3 perc alatt kész.
csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott húst hideg vízben feltesszük főni. A zöldségeket megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk, a petrezselyemzöldet cérnával csokorba kötjük, és mindent a húshoz ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megpucoltam, megmostam, feldaraboltam, és négy darab babérlevéllel és annyi vízzel, hogy éppen ellepje feltettem főni. A kolbás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egysz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes