1 fej közepes hagyma
3 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 darabka zeller
só, bors
2 evőkanál olaj
Galuska:
2 tojás
6 evőkanál búzadara
1 evőkanál zsír
só, bors
Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a feldarabolt zöldségeket.
Fedő alatt párold egy kicsit, öntsd fel vízzel és fűszerezd ízlés szerint.
A galuskához verd fel a tojásokat, keverd hozzá a grízt és az olajat, majd hagyd egy kicsit állni, hogy a grízszemek megszívják magukat egy kicsit.
Ha megfőttek a zöldségek, forrald fel a levest és szaggasd bele a grízgaluskákat.
2-3 perc alatt kész.
Az apróra vágott hagymát az olajon feltesszük dinsztelni, majd jön bele a hús, rá a pirospaprika, só és bors. Ha az egész hús mennyiséget a leveshez használjuk fel, akkor mehet bel...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEgy lábasba tesszük az aszalt szilvát, felöntjük 6 dl vízzel, hozzáadunk egy csipet sót, beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd az egészet felforraljuk. Miután felforr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk, felkockázzuk a zellert. A petrezselymet felaprítjuk. 2 gerezd fokhagymát felszeletelünk. Felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a szeletelt fokhagymát, megpirítjuk. Hozzá...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűEgy mély lábosba beletesszük a csirkét, a három darabra vágott sárgarépát, az egész hagymát, a kettévágott szárzellert, a borsszemeket, a koriandermagot és annyi vizet öntünk rá, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű