menu

Családireceptkönyv.hu

Daragaluska leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej közepes hagyma
3 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 darabka zeller
só, bors
2 evőkanál olaj
Galuska:

2 tojás
6 evőkanál búzadara
1 evőkanál zsír
só, bors

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteld meg, majd add hozzá a feldarabolt zöldségeket.
Fedő alatt párold egy kicsit, öntsd fel vízzel és fűszerezd ízlés szerint.
A galuskához verd fel a tojásokat, keverd hozzá a grízt és az olajat, majd hagyd egy kicsit állni, hogy a grízszemek megszívják magukat egy kicsit.
Ha megfőttek a zöldségek, forrald fel a levest és szaggasd bele a grízgaluskákat.
2-3 perc alatt kész.

Daragaluska leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Gulyásleves
Gulyásleves

Az apróra vágott hagymát az olajon feltesszük dinsztelni, majd jön bele a hús, rá a pirospaprika, só és bors. Ha az egész hús mennyiséget a leveshez használjuk fel, akkor mehet bel...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas aszalt szilva-krémleves
Fahéjas aszalt szilva-krémleves

Egy lábasba tesszük az aszalt szilvát, felöntjük 6 dl vízzel, hozzáadunk egy csipet sót, beletesszük a fahéjrudat és a szegfűszeget, majd az egészet felforraljuk. Miután felforr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Petrezselymes zellerkrémleves, pirított dióval
Petrezselymes zellerkrémleves, pirított dióval

Megpucoljuk, felkockázzuk a zellert. A petrezselymet felaprítjuk. 2 gerezd fokhagymát felszeletelünk. Felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a szeletelt fokhagymát, megpirítjuk. Hozzá...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Görög citromos tojásos csirkeleves
Görög citromos tojásos csirkeleves

Egy mély lábosba beletesszük a csirkét, a három darabra vágott sárgarépát, az egész hagymát, a kettévágott szárzellert, a borsszemeket, a koriandermagot és annyi vizet öntünk rá, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk