3 tojás
3 evőkanál natúr krémsajt
1/4 teáskanál sütőpor
Kevés sóval mindenképpen ízesítsd, ezen felül pedig ízlésedtől függően játszhatsz a fűszerekkel, például rozmaringgal, fokhagymával vagy akár valamilyen természetes édesítőszerrel, például steviával.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal.
A tojások fehérjéhez add hozzá a sütőport, és verd jó kemény habbá.
Óvatosan dolgozd össze a két keveréket, vigyázva, hogy ne törd szét a kemény habot.
Halmozz 10-12 kanállal, kényelmes távolságban egymás mellé a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd nagyjából 15-20 percig a középső rácson, amíg szép aranybarna nem lesz.
Hagyd egy kicsit hűlni, majd fogyaszd köretként, nasiként vagy szendvicsként! Jó étvágyat!
Apróra vágjuk a zöldségeket, sajtot, összekeverjük. Állni hagyjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolrózsákat aprítsd kb. egyforma, rizsszemnyi méretű morzsalékra – ehhez kést is használhatsz, de pár másodperc alatt elintézheted ezt egy aprítógépben is, ha van otthon. For...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát összezúzzuk. A gerslit alaposan átmossuk egy szűrőben folyó víz alatt. A gombát felszeleteljük. Az olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a hozzávalókat, kis golyókat formálok a masszából vizes kézzel és bő, forró olajban kisütöm. megforgatva. Nem folyik szét. Konyhai papírtörlőre szedem, hogy a felesl...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű