• 1 bögre darát török mogyoró
• fél bögre datolya, mag nélkül
• 2-3 evőkanál forró víz
• 1-2 kiskanál juharszirup (vagy méz)
• 1 kiskanál keserű kakaópor
Magozzuk ki a datolyát és forrázzuk le. Hagyjuk állni és turmixoljuk össze. Jól dolgozzuk össze majd formázzunk kisebb golyókat belőle. Tálalás elött hűtöbe tegyük.
Az alapverzióban keverj össze natúr vagy görög joghurtot egy kis tejjel, aztán tegyél bele kis eperdarabkákat vagy akár ribizlit. A „bonyolultabb” verzióban kekszdarabkákat is tesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra, 2 gáztepsit kibélelünk sütőpapírral és előkészítjük a csillagcsővel ellátott habzsákot is, hogy a kész masszával gyorsan tudjunk majd dolgozni. 2...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűKeverés után hagyjuk negyed órát állni, aztán keverjük át.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKaramell: Nagylángon állandó kevergetés mellett forraljuk fel a tej, cukor, szódabikarbóna és vaníliaaroma keverékét, majd vegyük kisebb lángra és kb két óra alatt szép lassan f...
Elkészítési idő: 3,5 óra Nehézség: Nehéz