1 csésze reszelt sárgarépa
1,5 csésze normál szemű zabpehely
2 marék beáztatott mazsola
10 db beáztatott datolya
2 mokkás kanál vanília por vagy kivonat
2 mokkás kanál mézeskalács fűszerkeverék
1/4 csésze víz (az, amibe a datolyát és a mazsolát áztattuk)
kókuszreszelék a golyók forgatásához
A mazsolát és a datolyát együtt áztasd be fél órára.
A zabpelyhet aprítógéppel vagy kávédarálóval apríts finomabbra.A répát reszeld le a reszelő kis lyukú részén.
A mazsolából és a datolyából nyomkodd ki a vizet. Tedd félre az áztató vizet, később még szükséged lesz rá!
Minden hozzávalót aprítógépbe jól dolgozz össze, a félre tett áztatóvizet apránként adagold, hogy jól formázható masszád legyen.
Tedd a hűtőbe fél órára, hogy könnyen tudd formázni.
Majd enyhén vizes kézzel formázz kis golyókat és hempergesd meg kókuszreszelékben.
A golyókat pihentesd egy-két órát a hűtőbe, így lesz igazán finom.
A tejet a cukrokkal felforralom, majd amikor a cukor elolvadt, akkor hozzáöntöm a mákot, elkeverem. Közben a kifliket felkarikázom, egy tálba szóróm. Lelocsolom a mákos tejjel, szi...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA 2 tojas feherjet a 1/2 pohar cukorral kemeny habba verjuk. Hozzaadjuk a 2 ek porcukrot es a kokuszreszeleket, de nem egyszerre, hanem 3 adagra osztva. Minden adag reszelek utan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk.A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg melegszik, összedobjuk a tésztát. A tojásfehérjét külön is felverhetjük, de én jobb szeretem a tömörebb verziót, így egészben hagyom a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű