35 dkg vöröslencse
fél fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
kb. 5 cm gyömbér
1 l húsleves (akár kockából)
2-2,5 dl kókusztej
só, őrölt kömény, babérlevél
Olajon párold meg az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, majd tedd hozzá a reszelt gyömbért.
Add hozzá a vöröslencsét, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd a fűszerekkel.
Főzd kb. 20 percig, végül a kókusztejjel keverd össze.
A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, mossuk. Feldaraboljuk, vízben a fűszerekkel feltesszük főni. Ha már puhák a zöldségek, merőkanál segítségével kiszedjük, hideg vízzel beletesszük a turm...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűA paradicsompürét felteszem ugyanannyi vízzel főni, teszek bele egy evőkanál olajat, sót, a megmosott vegetalevelet. Amikor felforrt ízlés szerint teszek bele cukrot. Reszelt sajt...
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: KönnyűAz előkészített babot a csülökkel 2-2,5 liter hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, de egyben hagyott répákat, a zellert és a kolbászt. Lassan főzzük, amíg meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű