35 dkg vöröslencse
fél fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
kb. 5 cm gyömbér
1 l húsleves (akár kockából)
2-2,5 dl kókusztej
só, őrölt kömény, babérlevél
Olajon párold meg az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, majd tedd hozzá a reszelt gyömbért.
Add hozzá a vöröslencsét, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd a fűszerekkel.
Főzd kb. 20 percig, végül a kókusztejjel keverd össze.
Elkészítés: A darabolt zöldségeket a felhevített olajon dinsztelni kezdjük. Néhány perc után hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát is, együtt dinszteljük röviden. Felengedjük k...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézZöldségeket megpucolom, megmosom és felkarikázom. A hagymát kis olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a felvágott zöldségeket is. Kevés vizet öntök hozzá ami pár perc párolás...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA füstölt csülköt és a babot előző este hideg vízben beáztatom. Másnap a csülköt annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje és odateszem főni. Forrás után 5-10 perccel a főzővizet leöntö...
Elkészítési idő: 4 adag Nehézség: Könnyű1. Felteszem külön fazékban a húst főni, 1 óráig főzőm 2. 1 óra után másik nagy fazékban, kevés olajon vagy zsíron megdinsztelem a hagymát, majd fokhagymát. 3. Utána mehet rá a z...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű