menu

Családireceptkönyv.hu

A tökéletes mézeskalács recept


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




Tészta:
Hozzávalók: 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz, 5 dkg zsír, 1 cs. mézes fűszerkeverék, 4 evőkanál tejföl, 75 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna
.

Elkészítés:


Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni!

Máz: tojásfehérje, porcukor Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele. Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is.

Trükkök, tippek, praktikák:


gyors, rögtön süthető, isteni finom, puha

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A tökéletes mézeskalács recept
A tökéletes mézeskalács recept

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Máz: tojásfehérje, porcukor Nem kell az összes fehérj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Gofri
Gofri

A tejet felmelegítjük, beletesszük a vajat, hogy megolvadjon. A lisztet, cukrot, sót, élesztőt, citromhéjat egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a két egész tojást, majd kikeverjük, s a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Bolognai lasagne
Bolognai lasagne

A felhasznált alapanyagokról: A besamel mártás receptjét itt olvashatod. Hígabb besamelt használj, tehát csapott vagy éppen hogy púpozott evőkanál liszttel számolj. Az eredeti...

Elkészítési idő: 1 óra 25 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Eszter
Carbonara spagetti
Carbonara spagetti

A bacont olajon megpirítjuk. A tésztát készre főzzük. A borsos tojást, sajtot, bacon-t gyorsan összekeveren a kész tésztával, a tűzön.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk