1 1 tej,
15 dkg rizs,
4 tojás,
5 evőkanál cukor,
késhegynyi só,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg mazsola.
A tejet felforraljuk, beleteszünk 3 evőkanál cukrot, hozzáadjuk a sót és tejberizst főzünk, langyosra hűtjük. A citromot megmossuk, megszárítjuk, és héjának csak a sárga részét finom reszelőn megreszelve, a rizsbe keverjük. A mazsolát megtisztítjuk, forró vízzel megmossuk, lecsurgatjuk, szintén a rizshez adjuk. Tetszés szerinti formát (puding- vagy őz- gerincforma, tűzálló tál, aszerint, hogy milyen felfújtat készítünk) szilárd zsírral (nem vajjal vagy margarinnal) egyenletesen kikenünk, liszttel megszórjuk. A felesleges lisztet a forma lebontásával eltávolítjuk. A tojások sárgáját egyenként elkeverjük a langyosra hűtött rizsben, a fehérjéből kemény habot verünk, a kemény habba erőteljes keverés közben, egyenként hozzáadunk 2 kanál cukrot, minden kanál cukrot jól eldolgozunk a habban. A felvert cukros habot részletenként, nagyon óvatosan hozzákeverjük a tojásos rizshez. Egy mozdulattal se keverjük tovább, csak amíg a habot egyenletesen elosztottuk. A kikent formát félig, legfeljebb 2/3-ad részig töltjük az anyaggal. 50-60 percig lassan sütjük vagy gőzöljük.
1. A zsírban megforrósítjuk a lisztet, feleresztjük a tejjel, sózzuk, elkeverjük 3 dl tejföllel. 2. A gombát 1 ek zsíron megpároljuk, majd zsírjára sütjük, hozzákeverjük a dará...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban az élesztőt elkeverjük 1 kávéskanál cukorral, felöntjük 100 ml langyos tejjel és hozzákeverünk 1 evőkanál lisztet. Elkeverjük és hagyjuk, hogy a kovász felfusson. Ez kb....
Elkészítési idő: 1,5 ÓRA Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra darabolju...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A húst felszeleteljük, fűszerezzük, és kevés olajban megsütjük, majd egy tányérra tesszük. A vajat egy edénybe tesszük és felolvasszuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű