menu

Családireceptkönyv.hu

Pizzás csiga


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 150 gr Barbara kelt tészta keverék
- 150 gr Spar free from univerzális liszt
- 150 ml tej
- ½ cs friss élesztő
- 50 gr liga margarin
- 1 tojás
- 1 ek cukor
- pici só

Töltelékhez:
- globus pizzás melegszendvicskrém
- reszelt sajt

Elkészítés:


Az élesztőt kis langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Letakarva kb. ½ órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, megkenjük pizzakrémmel, megszórjuk reszelt sajttal. Majd feltekerjük, s egy-másfél ujjnyira szeleteljük. Sütőpapíros tepsire fektetjük a csigákat, megkenjük tojással, majd közepes lángon készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyorsabb, ha a tésztát a kézi mixer dagasztókarjával keverjük meg, majd kézzel átgyúrjuk.

Pizzás csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Almás rácsos
Almás rácsos

Az élesztőt kis cukros tejben jól megfuttatjuk, majd az egész hozzávalót, jól kidagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük a tésztát, közben elkészítjük a tölteléket. Megpuco...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paleo cukkini zsemle
Paleo cukkini zsemle

Reszeld le a cukkinit(levèt ne nyomd ki)keverd össze a száraz hozzávalókat külön a nedves hozzávalókat,ebbe tedd a cukkinit,majd öntsd egybe őket ès gyurd össze,5- perc pihentetés....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bagel édesen, egyszerűen formázva (Max konyhája)
Bagel édesen, egyszerűen formázva (Max konyhája)

Keverjük össze az elő-tésztát a maradék tejjel, élesztővel, a cukorral, vajjal, a felvert tojásokkal és a sóval. Apránként adagoljuk a lisztet, és puha lágy tésztát dagasztunk, ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Vajas kiflik
Vajas kiflik

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk