- 150 gr Barbara kelt tészta keverék
- 150 gr Spar free from univerzális liszt
- 150 ml tej
- ½ cs friss élesztő
- 50 gr liga margarin
- 1 tojás
- 1 ek cukor
- pici só
Töltelékhez:
- globus pizzás melegszendvicskrém
- reszelt sajt
Az élesztőt kis langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Letakarva kb. ½ órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, megkenjük pizzakrémmel, megszórjuk reszelt sajttal. Majd feltekerjük, s egy-másfél ujjnyira szeleteljük. Sütőpapíros tepsire fektetjük a csigákat, megkenjük tojással, majd közepes lángon készre sütjük.
Gyorsabb, ha a tésztát a kézi mixer dagasztókarjával keverjük meg, majd kézzel átgyúrjuk.
A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesElkészítjük a pudingot. Élesztőt egy kis cukorral a vízben elkeverjük. Hozzáadjuk a többi cukrot, a tojásfehérjét, a liszt felét. Lassan hozzáadjuk a maradék sütőporos lisztet, ol...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűGábor a házipék receptje! 1. A réteg képző vaj és a hozzá járó finomliszt elkeverése 2. A réteg képző vaj keverék dermesztése hűtőszekrényben: 30 perc 3. A réteg képző vaj 4-5...
Elkészítési idő: 3+ óra Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a langyos tejbe belemorzsoljuk és megszórjuk cukorral. Félretesszük, hagyjuk felfutni. 2. A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű