Családireceptkönyv.hu

Pizzás csiga


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 150 gr Barbara kelt tészta keverék
- 150 gr Spar free from univerzális liszt
- 150 ml tej
- ½ cs friss élesztő
- 50 gr liga margarin
- 1 tojás
- 1 ek cukor
- pici só

Töltelékhez:
- globus pizzás melegszendvicskrém
- reszelt sajt

Elkészítés:


Az élesztőt kis langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Letakarva kb. ½ órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, megkenjük pizzakrémmel, megszórjuk reszelt sajttal. Majd feltekerjük, s egy-másfél ujjnyira szeleteljük. Sütőpapíros tepsire fektetjük a csigákat, megkenjük tojással, majd közepes lángon készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyorsabb, ha a tésztát a kézi mixer dagasztókarjával keverjük meg, majd kézzel átgyúrjuk.

Pizzás csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Békebeli ropogós kifli
Békebeli ropogós kifli

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vaníiliás pudingkiflik
Vaníiliás pudingkiflik

Elkészítjük a pudingot. Élesztőt egy kis cukorral a vízben elkeverjük. Hozzáadjuk a többi cukrot, a tojásfehérjét, a liszt felét. Lassan hozzáadjuk a maradék sütőporos lisztet, ol...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
*Diós- és mákoshabos leveles süti
*Diós- és mákoshabos leveles süti

Gábor a házipék receptje! 1. A réteg képző vaj és a hozzá járó finomliszt elkeverése 2. A réteg képző vaj keverék dermesztése hűtőszekrényben: 30 perc 3. A réteg képző vaj 4-5...

Elkészítési idő: 3+ óra
Nehézség: Könnyű
share
Egyszerű tejes kifli
Egyszerű tejes kifli

1. Az élesztőt a langyos tejbe belemorzsoljuk és megszórjuk cukorral. Félretesszük, hagyjuk felfutni. 2. A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk