Gyors kovászos kenyér
sütés előtti est
40 dkg liszt bl80
1 dkg élesztő
3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…
másnap adok hozzá
60 dkg liszt bl80
0,5 dl olaj
2 dkg só
2 dkg élesztő
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végén háromszögbe is behajtom…aztán a végéről elkezdem feltekerni úgy hogy minden tekerést lenyomkodok a kezemmel… szép vekni lesz belőle… mehet a jénaiba… bemetszem kinek hogyan tetszik lehet hosszába keresztbe…jó alaposan lespriccelni vízzel a jénai tetejét is.. mehet a sütőbe. mikor szépen pirulgat leveszem a tetőt és még 15 percig sütöm…
jó munkát sok sikert… üdv Vali
Az öregtészta nem más, mint egy túlkelt tészta és már nagyon régóta használják kenyér sütéshez, péksüteményekhez, mert sokkal lazább szerkezetű, finomabb lesz tőle a kisült termék....
Elkészítési idő:A megtisztított, lecsepegtetett husikat meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és egy tálkába fektetjük. Felöntjük annyi tejjel, hogy épp ellepje. Pár órát a hűtőben pihentetjük,...
Elkészítési idő:Talán a fotón jól látszik, hogy a feltekerésnél bevágott szárnyakat kifelé kezdem egy kicsit tekerni, így kicsit hosszabb és vékonyabb kiflik lesznek. Még így is akkorák mint...
Elkészítési idő:A darált húst pirítsuk meg az olajon. Adjunk hozzá 2 dl hideg vizet és a Knorr Mexikói chilis bab alapot. Kevergetve forraljuk fel és lassú tűzön főzzük 3 percig. Hagyjuk kihűlni...
Elkészítési idő: 40perc