-1 cs. ostyalap
-40dkg cukor
-2 dl tej
-2 evőkanál kakaó
-40 dkg darált keksz
-10 dkg darált dió
-25 dkg Rama
40 dkg cukrot 2 dl tejjel és 2 e.k. kakaóval 5 percig kell főzni. Mielőtt lezártam alatt a gázt, beletettem 25 dkg Rama-t és felolvasztottam kevergetés mellett.
Egy tálban 40 dkg darált kekszet és 10 dkg darált diót összekevertem, majd ehhez öntöttem a forró! (fontos hogy rögtön gázról levéve kell) cukros-tejes-kakaós vajat. Nekem nem kellett az összeset hozzá öntenem a kekszes dióhoz, egy kevés maradt a lábosban. Az a lényeg,hogy kenhetően lágy massza legyen a tálban. Összekeverni, és rögtön még melegen elkezdeni kenni ostyalapok közé. Óvatosan mert a lapok törnek. Ha kihűl a massza, akkor nagyon nehéz vele dolgozni,ezért sietni kell. Az utolsó lapot rátéve kész. Kell tenni rá egy tálcát,deszkát mindegy, ami befedi, és minél több súllyal lenyomatni kb.1 napig.
A súlyozásnál figyelni kell,mert ha nincs odafigyelve a lapok csúszkálnak. Mindig egyenletesen súlyozzuk. Másnap óvatosan szelhető, hisz addigra az ostyalapok a súlyozás hatására szépen megpuhulnak a masszától.
A töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú n...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan. Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon sütöm.Lekvárral,vagy csoki krémmel töltö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint felolvasztjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot és a sót, összekeverjük. A keverék közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás kivételével, minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk. Fontos, hogy a margarin szoba hőmérsékletű legyen. A kezünk melegétől is fog még lágyulni. Hozzáadjuk a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű