30 dg liszt
1 sütőpor
18 dg porcukor
4 tojás
2.5- 3 dl tej
18 dg vaj
50 dg túró
70 dg szilva
pár kanál fahéjas porcukor
Vegyünk két mélyebb tálat. Az egyikben összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor), a másikban a felvert tojást a tejjel.
A szilvát kimagozzuk és bőven megszórjuk fahéjas porcukorral.
A vajat 2 kisebb tálba tesszük és külön-külön olvasztjuk fel a mikróban.
A tepsibe sütőpapírt helyezünk és beleszórjuk a szilárd hozzávalók felét. Erre locsoljuk a tojásos tej felét meg az egyik tálban felolvasztott vaj felét, majd rámorzsoljuk a túrót egyenletesen elosztva. A túró fölé öntözzük az első tálacska megmaradt vaját.
Erre pakoljuk a cukrozott szilva darabokat majd a száraz hozzávalók megmaradt felét, amire a tojásos tej fele és a másik tálkában felolvasztott vaj kerül.
A tepsit rázogatva igyekszünk egyenletes eloszlásra.
Hagyd egy fél órát pihenni.
160 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készül el.
Ezt a süteményt is Gulyás Magdinál kóstoltam először, nagyon finom!
Az alján egy linzerszerű tésztaréteg képződik, a teteje krémesebb.
Csak hidegen lehet jól szeletelni.
Még nem "gluténmentesítettem", de fogok vele foglalkozni szilvaérés idején.
A darált kekszet beleborítjuk egy nagy keverőtálba, hozzáadjuk a kakaóport és a lekvárt fokozatosan - mert a lekvár sűrűségétől függ, hogy mennyit vesz fel a kekszpor - hozzáadago...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint és a tejet felmelegítem és összekeverem a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra (légkeveréses sütőt 150 ℃-ra).A sütőformát béleljük ki sütőpappírral, a tojásokat válasszuk szét. A diót vágjuk durvára, a banánokat pedig kockára....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA lisztet keverd el 100 ml tejjel és tedd félre. A maradék tejet, a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze és lassú tűzön kezd el főzni. Amikor felfő, öntsd bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű