Családireceptkönyv.hu

Lusta asszony túrós süteménye


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dg liszt
1 sütőpor
18 dg porcukor
4 tojás
2.5- 3 dl tej
18 dg vaj
50 dg túró
70 dg szilva
pár kanál fahéjas porcukor

Elkészítés:


Vegyünk két mélyebb tálat. Az egyikben összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor), a másikban a felvert tojást a tejjel.
A szilvát kimagozzuk és bőven megszórjuk fahéjas porcukorral.
A vajat 2 kisebb tálba tesszük és külön-külön olvasztjuk fel a mikróban.
A tepsibe sütőpapírt helyezünk és beleszórjuk a szilárd hozzávalók felét. Erre locsoljuk a tojásos tej felét meg az egyik tálban felolvasztott vaj felét, majd rámorzsoljuk a túrót egyenletesen elosztva. A túró fölé öntözzük az első tálacska megmaradt vaját.
Erre pakoljuk a cukrozott szilva darabokat majd a száraz hozzávalók megmaradt felét, amire a tojásos tej fele és a másik tálkában felolvasztott vaj kerül.
A tepsit rázogatva igyekszünk egyenletes eloszlásra.
Hagyd egy fél órát pihenni.
160 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készül el.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a süteményt is Gulyás Magdinál kóstoltam először, nagyon finom!
Az alján egy linzerszerű tésztaréteg képződik, a teteje krémesebb.
Csak hidegen lehet jól szeletelni.
Még nem "gluténmentesítettem", de fogok vele foglalkozni szilvaérés idején.

Lusta asszony túrós süteménye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás kifli - omlós, ropogós, bezabálós
Vaníliás kifli - omlós, ropogós, bezabálós

A lisztet, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sót, a mandulát és a hideg Ramát elkeverjük és sima tésztává gyúrjuk. A tésztából ujjvastagságú rudakat formálunk, amelyeket kb. 5 cm h...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Mézes puszedli II.
Mézes puszedli II.

A mézet a zsiradékkal egy kis lábosban összeolvasztjuk, csak annyira melegítjük, hogy a zsír vagy a vaj felolvadjon benne, nem szabad forralni éppen csak melegíteni. A száraz hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madeleine ( francia recept)
Madeleine ( francia recept)

Melegítsd elő a sütőt. A vajat langyosítsd fel anélkül, hogy felolvasztanád, majd add hozzá a cukrot és habverővel erőteljesen verd kb. 5 percig. Add hozzá egyenként a tojásokat,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Almás bögrés
Almás bögrés

Elkészítés A tojásokat az olajjal és a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalóval elkeverjük és tepsibe öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Sűtés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk