7,5 dkg quinoa
1 ek olívaolaj
5 dkg édes burgonya
5 dkg sárgarépa
5 dkg cékla
7,5 dkg padlizsán
7,5 dkg cukkini
2,5 dl húsalaplé
1 kk só
1 kk bors
szárított zöldfűszerekből 1-1 kk : kakukkfű, bazsalikom, oregánó
1 tojás
A zöldségeket egyforma, kb. 1x1 cm-es kockákra vágtam. A quinoát az olajon átforgattam, sóztam, borsoztam, hozzáadtam, hozzáadtam az édesburgonyát, a répát és a céklát, a zöldfűszereket majd felöntöttem a húsalaplével. Fedő alatt főztem kb. 10 percig, aztán következett a padlizsán és a cukkini. Mikor megfőtt, hagytam langyosra hűlni, hozzákevertem egy tojást, hogy összetarsa és maréknyi labdákat gyúrtam belőle, amelyeket szilikon muffinformába tettem és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem.
A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk és krumplinyomó segítségével áttörjük. Hozzáadjuk a vízben áztatott (én vegetát is szoktam rászórni) kinyomkodott zsemlét. Ráütjük a nyers tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát nagylyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval ízesítjük. Fémgyűrű segítségével teflon serpenyőben pici olajon mindkét oldalát ropogósra s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZöldségeket apróra vágva olivaolajban összekeverni. A tetejére jön az omlett.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fejeskáposztát lereszeljük, amit wokban lepirítunk majd félreteszünk. A kitörölt wokban a gyömbért, a chili paprikát, és a fokhagymát is átpörgetjük, majd hozzáadjuk a darált ser...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes