7,5 dkg quinoa
1 ek olívaolaj
5 dkg édes burgonya
5 dkg sárgarépa
5 dkg cékla
7,5 dkg padlizsán
7,5 dkg cukkini
2,5 dl húsalaplé
1 kk só
1 kk bors
szárított zöldfűszerekből 1-1 kk : kakukkfű, bazsalikom, oregánó
1 tojás
A zöldségeket egyforma, kb. 1x1 cm-es kockákra vágtam. A quinoát az olajon átforgattam, sóztam, borsoztam, hozzáadtam, hozzáadtam az édesburgonyát, a répát és a céklát, a zöldfűszereket majd felöntöttem a húsalaplével. Fedő alatt főztem kb. 10 percig, aztán következett a padlizsán és a cukkini. Mikor megfőtt, hagytam langyosra hűlni, hozzákevertem egy tojást, hogy összetarsa és maréknyi labdákat gyúrtam belőle, amelyeket szilikon muffinformába tettem és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem.
A gombócok elkészítése: 1. A krumplit, a zabpehelylisztet és a fűszereket gyúrjuk össze, formázzunk belőlük gombócokat. 2. A gombócokat sós vízben főzzük ki. 3. Kifőzés után teg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűForraljunk fel egy liter vizet. A zöldségeket tegyük egy nagyobb edénybe, és öntsük rájuk a forró vizet. Hagyjuk így 1 percig a zöldségeket, majd öntsük le róluk a vizet. Majd h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg tisztított és jól megmosott kelvirágot (karfiolt) kisebb rózsákra szedünk szét és gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Ha kihűlt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű