3 közepes burgonya (tisztítva, kis kockákra vágva)
3 újhagyma (vékony karikákra vágva)
4 dg vaj
1 kis doboz konzerv főtt kukorica
só-bors
1 gerezd fokhagyma
1 leveskocka vagy 1 evőkanál (kék) Vegeta
1,5 dl tejszín
kis csokor snidling vagy petrezselyem
Párold a vajon 2-3 percig a karikára vágott újhagymát, majd add hozzá a kockára vágott burgonyát és kevergetve hagyd, hogy a vajat kissé felvegye.
Ízesítsd kevés sóval, add hozzá a leveskockát vagy Vegetát, ismét keverd jól át és utána add hozzá az átpréselt/lereszelt fokhagymát és pár másodperc után öntsd fel kb. 1/2 liter meleg vízzel.
Főzd 15-20 percig letakarva puhára-
Turmixold le a levest, add hozzá a tejszínt, öntsd vissza a fazékba, borsozd meg ízlés szerint.
Futtasd meg kb 2 dg vajon a (levétől leöntött) kukoricát és add a leveshez.
Tálaláskor szórd meg az apróra vágott zölddel.
Finom hozzá a sajtos pirítós: GM kenyérszeleteket mindkét oldalukon megvajazom és ütőpapírral borított sütőlapra teszem. 240 C fokra melegített grill alatt egyik oldalán megsütöm, kiveszem (ízlés szeritnt itt lehet vékonyan fokhagymagerezddel megdörzsölni) majd megfordítom és vékonyra szelt sajtot teszek rá (vagy 1 egész tojással elkevert reszelt Trappistát) és visszateszem a sütőbe, íg szép világosbarnára nem sül.
Saját recept.
Nagyon finom, ha hozzákeverünk turmixolás után 1 dobozka Philadelphia krémsajtot.
A sajtos pirítósnál vigyázni kell, hogy a sajt a kenyér széleit betakarja, különben könnyen megfeketedik, ami látványnak sem szép, de ízre meg keserű.
A hagymát felkockázzuk és kis vízzel felengedjük.Ha kicsit lefő a leve,újra felengedjük és beletesszük a darálthúst.Átforgatjuk és fűszerezzük,mint a pörköltet. Mikor minden benne...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A sertéslapockát kockákra vágjuk. 2. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsoz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűFelaprítom a hagymát, 1 evőkanál vajon megpárolom. Fekockázom a zellert és a burgonyát, hozzáteszem a hagymához, és annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje. Beleteszem a fűszereket, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű