menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes kukoricakrémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3-4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 közepes burgonya (tisztítva, kis kockákra vágva)
3 újhagyma (vékony karikákra vágva)
4 dg vaj
1 kis doboz konzerv főtt kukorica
só-bors
1 gerezd fokhagyma
1 leveskocka vagy 1 evőkanál (kék) Vegeta
1,5 dl tejszín
kis csokor snidling vagy petrezselyem


Elkészítés:


Párold a vajon 2-3 percig a karikára vágott újhagymát, majd add hozzá a kockára vágott burgonyát és kevergetve hagyd, hogy a vajat kissé felvegye.
Ízesítsd kevés sóval, add hozzá a leveskockát vagy Vegetát, ismét keverd jól át és utána add hozzá az átpréselt/lereszelt fokhagymát és pár másodperc után öntsd fel kb. 1/2 liter meleg vízzel.
Főzd 15-20 percig letakarva puhára-
Turmixold le a levest, add hozzá a tejszínt, öntsd vissza a fazékba, borsozd meg ízlés szerint.
Futtasd meg kb 2 dg vajon a (levétől leöntött) kukoricát és add a leveshez.
Tálaláskor szórd meg az apróra vágott zölddel.
Finom hozzá a sajtos pirítós: GM kenyérszeleteket mindkét oldalukon megvajazom és ütőpapírral borított sütőlapra teszem. 240 C fokra melegített grill alatt egyik oldalán megsütöm, kiveszem (ízlés szeritnt itt lehet vékonyan fokhagymagerezddel megdörzsölni) majd megfordítom és vékonyra szelt sajtot teszek rá (vagy 1 egész tojással elkevert reszelt Trappistát) és visszateszem a sütőbe, íg szép világosbarnára nem sül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Saját recept.
Nagyon finom, ha hozzákeverünk turmixolás után 1 dobozka Philadelphia krémsajtot.
A sajtos pirítósnál vigyázni kell, hogy a sajt a kenyér széleit betakarja, különben könnyen megfeketedik, ami látványnak sem szép, de ízre meg keserű.

Tejszínes kukoricakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Spárgaleves sajtos-magos masnival
Spárgaleves sajtos-magos masnival

A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A spárgasípok „fejét” félretesszük. A spárgadarabokat a felforrósított vajon egy kicsit átforgatjuk, vigyázva, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári gomba leves
Nyári gomba leves

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. Nyári gombaleves recept 2. fázisfot...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar fokhagymakrémleves
fokhagymakrémleves

A fokhagymát áttörjük és a vajon megfonnyasztjuk, majd megszórjuk a liszttel és elkeverjük. Vízzel vagy a húslével felöntjük, / ha csomós lenne-mixeljük. / Felforraljuk, fűszerez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Frankfurti leves
Frankfurti leves

1. A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk. 2. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje. 3. Beletesszük az...

Elkészítési idő: 15 + 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk