Családireceptkönyv.hu

Kreatív kürtőskalács (18-20 db)


Írta:

Elk. idő: 20+20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg liszt
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
2 ek. cukor
1 tojás
10 dkg margarin
csipet só
kenéshez tojás
fahéjas cukor/cukros kakaó/kókusz/dió
wc papírguriga/sörösdoboz
alufólia

Elkészítés:


A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd hozzá a lisztet a sóhoz, tojáshoz. Végül hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd összegyúrjuk, hagyjuk megkelni. Míg kel a tészta, a gurigákat bevonjuk az alufóliával. Ha a tészta kész, kinyújtjuk, és hosszú csíkokra vágjuk. Az alufóliázott gurigákat bekenjük olajjal, hogy lecsússzon a tészta, ha megsült. A gurigára tekerjük a tésztát, szétnyomkodjuk, hogy összeragadjanak. Alaposan bekenjük tojással és jól belenyomkodjuk a fahéjas cukorba.
Előmelegített sütőben 160 fokon, légkeveréses sütésen 20 percig sütjük állítva. Lehúzzuk a kalácsot a gurigáról és tálaljuk.

Kreatív kürtőskalács (18-20 db)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Császárzsemle
Császárzsemle

A lisztet tálba szitáljuk. Közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral és 3-4 evőkanál langyos tejet öntünk rá. A maradék tejhez adjuk a sót, ol...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
szalagos fánk
szalagos fánk

Az élesztőt a porcukorral a langos tejben felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával, az olvasztott vajjal,és a rummal együtt.Fakanállal kavarjuk össze,majd addig gyúrjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jénaiban sült kenyér
Jénaiban sült kenyér

A liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutot...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Kenyér GM,lassú ch
Kenyér GM,lassú ch

500ml vízben elkevetem az útifűmaghéjat azt állni hagyom,közben kimérem a liszteket(magokat pelyheket kihagyom) aztán a kézi mixer dagasztójával dagasztom 3-4percig.Majd olajos kéz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk