Kakaós piskótához:
4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
1 ek kakaópor
1cs sütőp.
Sima piskótához:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
1cs sütőpor
Diós piskótához:
4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
1 ek dió
1 cs sütőpor
Vaníliakrémhez:
3 cs vaníliás pudingpor
1l tej
13 ek cukor
350 g margarin
Csokiöntethez:
1dl víz
1,5 ek olaj
5 ek cukor
2 ek kakaópor
2 ek rum ha szükséges csoki puding porral lehet süríteni
Díszítéshez:
csoki reszelék
kakaópor
Először a krémet készítjük el. Ehhez 8dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgákat a cukorral fehéredésig habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet végül a felvert tojás fehérjét. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Amíg a piskóták sülnek, elkészítjük a csokiöntetet. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy egy lábasba öntjük a hozzávalókat, és addig melegítjük, míg a cukor elolvad.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni sima piskóta-csokiöntet-krém--kakaós piskóta-csokiöntet-krém- diós piskóta-krém sorrendben, úgy hogy maradjon krém a díszítéshez is.kakaóporral és csoki reszelékkel díszítjük.
méretű tepsibe tű próbáig sütjük. Ha kihűlt lapjában ketté vágjuk és a következő krémmel megtöltjük. Túrókrém: 50 dkg túró, 10 dkg tejszínes krémsajt, 1 citrom reszelt héja,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni, pihentetni, majd 4 lapba nyújtva, kisütni. Krémjét pudingporból főzni, hozzáadni 10 dkg margarint, habosra kikeverni, majd a lapokat megtölteni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, a krémsajtot, a vanília kikapart magjait, a reszelt citromhéjat és a porcukrot kikeverjük. Felverjük a hideg tejszínt, és a krémbe forgatjuk. Az egészet ilyenkor érdemes i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztõporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű