60 dkg liszt,20 dkg vaj, v. zsir,15 dkg porcukor késhelynyiszóda, 1-2 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja, tejföllel összegyurni.
A hozzávalókból tésztát gyurunk, 2-tőbe osztjuk. Sütőpapirral bélelt tepsibe tesszük a felét, erre rá a töltelék, Lehet turó, dinsztelt alma, vagy meggy,. a lapot ajánlatos megszórni zsemlemorzsával, A másik feléből lehet rácsokat képezni, vagy egyszerüen beboritani. Ha meggyest csinálunk, a kkor meggyléből és pudinból főzött krémhez keverjük a meggy szemeket.
A tojásfehérjét felverjük. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal, majd hozzákanalazzuk a lisztet. Ha összedolgoztuk a masszával, apránkén...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA túrót a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk az édesítőszert, a citromhéjat, majd a búzadarát és a zabhelyet. Ezután a habbá vert tojásfehérjét hozzákeverjük. Kb. 1 óráig hi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral, a liszttel, és kb. 1 dl tejjel összekeverjük csomómentesre,hozzá adjuk a többi tejet,összefőzzük,majd hozzáadjuk a vaníliacukrot és aromát . Finom nagyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű