Hozzávalók:
30 dkg háztartási keksz
5 dkg darált dió
10 dkg vaj
1,5 dl tej
2 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tetejére:
3 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 tasak habfix
10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A kekszet a lehető legapróbbra daráljuk, hozzákavarjuk a diót. A tejet, a vajat, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük, amikor szirupos, levesszük a tűzről és a kekszes masszához öntjük. Lekapcsolható oldalú sütőformába tesszük. Minél kisebb formát használunk, annál magasabb lesz. A habot felverjük, belekavarjuk a porcukrot és a habfixet, majd a süteményre halmozzuk. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a habra csorgatjuk. Vigyázzunk, fontos, hogy ne legyen meleg, különben a hab összeesik. Mikor lehűlt, szeletelhetjük.
A krém elkészítése: 1/2 l tej, 20 dkg cukor, 2 cs vaníliás pudingpor. Ezt összefőzzük és hűlni hagyjuk. A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé ve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesKészítsük el a piskótát. A tejszínből verjünk kemény habot. A tejfölt, a gesztenyemasszát, a porcukrot, a rumaromát és a mascarponét keverjük simára, majd óvatosan forgassuk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Szükségünk lesz egy 200 C-ra előmelegített sütőre, de ezt még ráérünk begyújtani. Az élesztőt, a porcukrot, a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyurjuk össze a hozzávalókat , nyújtjuk , formázzuk ... és 200 fokon kisütjük :)
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű