50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 zsemle
3-4 ek zsír (vagy olaj + 5 dkg margarin)
ételízesítő
paprikakrém
fekete bors
majoranna
Aszpikhoz:
5 dl húsleves
2 ek zselatin
Előző nap elkészített, így könnyen zsírtalanítható húslevesben felolvasztjuk a zselatint. Folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntünk két merítőkanállal, majd a hűtőben megdermesztjük. Ismét öntünk bele, és eldöntjük az egyik oldalára, majd a másik oldalán is megismételjük. Ügyeljünk arra, hogy elég kemény legyen, különben ledől.
Zsírban vagy olajban a hagymát megpirítjuk, a májjal együtt puhára pároljuk, fűszerezzük.
Beletesszük a kockákra vágott zsemlét (ha olajjal készítettük, akkor a margarint is), és húsdarálón ledaráljuk.
A langyosra hűlt masszát rákenjük az aszpikra.
Húsos szalonna apró kockákra, hagyma, fokhagyma, hegyes erős paprika apróra kockázva, összesütöd, aztán jöhet a disznócomb (lehet csirke mell is), megvárod, míg kifehéredik a husi,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, hagymát is felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Belerakjuk a szalonnát, ha kiolvadt a zsírja, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát apróra vágom, és olajon megfonnyasztom, megszórom pirospaprikával, és azonnal felöntöm egy kevés vízzel. 2. A bacont apróra kockázom, hozzáadom a hagymához, k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apróra vágott sonkát olajon jól összesütjük a fűszerekkel. A kenyeret, a tojást, a lereszelt trappista sajtot, az apróra vágott zöldhagyma szárat, a kukoricát és a sonkát alapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű