50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 zsemle
3-4 ek zsír (vagy olaj + 5 dkg margarin)
ételízesítő
paprikakrém
fekete bors
majoranna
Aszpikhoz:
5 dl húsleves
2 ek zselatin
Előző nap elkészített, így könnyen zsírtalanítható húslevesben felolvasztjuk a zselatint. Folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntünk két merítőkanállal, majd a hűtőben megdermesztjük. Ismét öntünk bele, és eldöntjük az egyik oldalára, majd a másik oldalán is megismételjük. Ügyeljünk arra, hogy elég kemény legyen, különben ledől.
Zsírban vagy olajban a hagymát megpirítjuk, a májjal együtt puhára pároljuk, fűszerezzük.
Beletesszük a kockákra vágott zsemlét (ha olajjal készítettük, akkor a margarint is), és húsdarálón ledaráljuk.
A langyosra hűlt masszát rákenjük az aszpikra.
1. A friss csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk. 2. Egy közepes tűzálló tálat kizsírozunk, alulra bacont teszünk úgy, hogy túllógjon a tálon. 3. Rétegesen rak...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olíva olajon a meghámozott és vastagabb szeletekre szelt zöldésgeket a fűszerekkel együtt kicsit megdinszteljük. A felszeletelt húst hozzátesszük majd annyi vízzel, hogy épp ell...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk, befűszerezzük. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokosra. Helyezzük a csirkét egy vágódeszkára és 5 rést vágjunk minden mellre, ügyelve arra, hogy ne vágjunk teljesen át. Csirkét ízesítem sóval, borssal...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű