A tésztához
25 dkg háztartási keksz (darált)
18 dkg margarin
10 dkg cukor
20 ml rumaroma (vagy rum)
1 ek kókuszreszelék
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
25 dkg gesztenyemassza
20 dkg cukor
20 ml rumaroma (vagy rum)
0.5 teáskanál kókuszreszelék
12 dkg margarin
A tetejére
10 dkg tortabevonó (ét)
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (keksz, margarin, cukor, rum, kókuszreszelék, kakaópor), míg a cukor elolvad benne.
A gesztenyemasszát áttörjük, és a margarinnal, cukorral, rummal, kókuszreszelékkel jól összedolgozzuk, míg a cukor elolvad benne.
A kekszmassza feléből, kb. 20x25cm-es téglalapot formálunk a sütőpapíron (lehet tiszta nedves konyharuhán is). A kinyújtott kekszmasszára a gesztenyemassza felét rásimítjuk, majd fölgöngyöljük.
A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, majd hűtőben pihentetjük.
A tetejét az olvasztott ét tortabevonóval vékonyan bevonjuk (ét tortabevonó + 3 ek olaj a mikróban felolvasztva, ügyelve, hogy ne égjen oda).
Tálalás előtt szeleteljük, és kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőben hosszabb ideig eláll.
Először a vajat és a porcukrot dolgozzuk össze, utána a gesztenyemasszát, rumot, kakaót, darált kekszet és a tejet (előfordulhat, hogy pár evőkanállal több kell) is keverjük hozzá,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a sóval elkeverjük, összemorzsoljuk a vajjal, majd beleütjük a két tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt és a reszelt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA főtt tojássárgájákat villával szétnyomkodjuk vagy kézzel összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd a vajat, a cukrot és a többi hozzávalót is. A citromlével könnyen nyújtható,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat egy tálban, dolgozzuk össze amíg homogén massza lesz. Kevesebb cukrot is lehet hozzáadni, tetszés szerint, ki mennyire édesen szereti. Kenjük ki vajja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű