A tésztához
25 dkg háztartási keksz (darált)
18 dkg margarin
10 dkg cukor
20 ml rumaroma (vagy rum)
1 ek kókuszreszelék
1 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
25 dkg gesztenyemassza
20 dkg cukor
20 ml rumaroma (vagy rum)
0.5 teáskanál kókuszreszelék
12 dkg margarin
A tetejére
10 dkg tortabevonó (ét)
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk (keksz, margarin, cukor, rum, kókuszreszelék, kakaópor), míg a cukor elolvad benne.
A gesztenyemasszát áttörjük, és a margarinnal, cukorral, rummal, kókuszreszelékkel jól összedolgozzuk, míg a cukor elolvad benne.
A kekszmassza feléből, kb. 20x25cm-es téglalapot formálunk a sütőpapíron (lehet tiszta nedves konyharuhán is). A kinyújtott kekszmasszára a gesztenyemassza felét rásimítjuk, majd fölgöngyöljük.
A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, majd hűtőben pihentetjük.
A tetejét az olvasztott ét tortabevonóval vékonyan bevonjuk (ét tortabevonó + 3 ek olaj a mikróban felolvasztva, ügyelve, hogy ne égjen oda).
Tálalás előtt szeleteljük, és kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőben hosszabb ideig eláll.
A tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a fehérjehabhoz adjuk, majd h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyük a bögrét, és kanalazzuk bele a száraz elemeket. Jó alaposan keverjük őket össze. Üssük rá a tojást, és adjuk hozzá a nedves elemeket. Egy kanál segítségével alaposan keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a tejjel, a cukorral, a kakaóval és a rummal felolvasztjuk, majd összedolgozzuk a darált keksszel, hozzáádva a lekvárt és a reszelt citromhéjat is. Szükség esetén rakha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű-a pudingot megfőzzük úgy ,h.2 teáskanálnyit kiveszünk belőle amit a mázhoz adunk -a krémet sürüre főzzük -kihütjük -a margarint +cukrot habosra keverjük -a kihült pudingh...
Elkészítési idő: 35perc Nehézség: Közepes