menu

Családireceptkönyv.hu

Ostoros kalács glutén- és laktózmentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

- 400 ml laktózmentes tej
- 60 gr cukor
- egy csomag Dr. Oetker porélesztő
- 400 gr Schär Mix B liszt
- 200 gr Beiker liszt
- csipet só
- 3 tojás sárgája+ egy egész a kenéshez
- 2 ek olaj

A kakaós töltelékhez:

- 250 gr Liga
- 3 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 200 gr porcukor
- 3 ek Szerencsi cicás kakaópor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem és a géppel összedolgoztattam. Közben elkészítettem a kakaós tölteléket. Ehhez a Liga-t mikróban megolvasztottam, egy nagyobb tálba öntöttem, hozzáadtam a porukrot és a vaníliás cukrokat is, jó alaposan kikevertem, majd hozzáadtam a kakaóport is.

Miután a tészta összeált, 6 egyenlő adagra osztottam, sütőpapírra tettem őket és hagytam pihenni kb. fél órát...

A fél óra letelte után ilyen szép nagyra nőttek...

Egyesével kinyújtottam és a kakaós krémmel lekentem...

A két szélét behajtottam (de még így is kijött a töltelék a tekeréskor)...

..majd a feltekert rudat a tepsibe tettem...

Ezt a kinyújt, megken, felteker manóvert még 5-ször eljátszottam, így az összesen 6 rúdból két fonatot készítettem.

Tetejüket lekentem felvert tojással...

..és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem.

Miután kihűlt, felszeleteltem..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Laura
Olasz fonott kalács
Olasz fonott kalács

Dagasztani, keleszteni, majd hat (6) részre osztani és vékonyra kisodorni. Megkenni a vajas krémmel és 3-3 darabot összefonni. A tetejét kenjük meg tojással.

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Fonott kalács(PaleoLét keverékes)
Fonott kalács(PaleoLét keverékes)

1. A tojást keverd el az almával és az eritrittel 2. Mérd hozzá a lisztvarázzsal elkevert vaníliát és sütőport 3. Keverd össze, majd mehet hozzá a zsír 4. Pihenjen legalább egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

A cukrozott tejben az élesztőt megfuttatom, a többi hozzávalót kis adagokban hozzákeverem, galuska szerű tésztát kapunk. Ha megkelt a tészta, olvasztott margarinba mártogatott kan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Márti
Kürtőskalács
Kürtőskalács

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, és addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra vágjuk. A formáka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk