Hozzávalók a tésztához:
- 400 ml laktózmentes tej
- 60 gr cukor
- egy csomag Dr. Oetker porélesztő
- 400 gr Schär Mix B liszt
- 200 gr Beiker liszt
- csipet só
- 3 tojás sárgája+ egy egész a kenéshez
- 2 ek olaj
A kakaós töltelékhez:
- 250 gr Liga
- 3 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 200 gr porcukor
- 3 ek Szerencsi cicás kakaópor
A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem és a géppel összedolgoztattam. Közben elkészítettem a kakaós tölteléket. Ehhez a Liga-t mikróban megolvasztottam, egy nagyobb tálba öntöttem, hozzáadtam a porukrot és a vaníliás cukrokat is, jó alaposan kikevertem, majd hozzáadtam a kakaóport is.
Miután a tészta összeált, 6 egyenlő adagra osztottam, sütőpapírra tettem őket és hagytam pihenni kb. fél órát...
A fél óra letelte után ilyen szép nagyra nőttek...
Egyesével kinyújtottam és a kakaós krémmel lekentem...
A két szélét behajtottam (de még így is kijött a töltelék a tekeréskor)...
..majd a feltekert rudat a tepsibe tettem...
Ezt a kinyújt, megken, felteker manóvert még 5-ször eljátszottam, így az összesen 6 rúdból két fonatot készítettem.
Tetejüket lekentem felvert tojással...
..és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem.
Miután kihűlt, felszeleteltem..
A tojásokat ketté veszem. A sárgáját a cukor felével ,vízzel , étolajjal kihabosítom . A maradék cukorral a fehérjét felverem ,majd a sárgájához forgatom. A lisztet és a sütőport...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés langyos tejszínben elkeverjük és felfuttatjuk. A liszteket tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a többi hozzávalót is. Sima, rugalmas kelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből, a cukros meleg tejben felfuttatott élesztőből, a 3 tojás sárgájából ,kis sóval tésztát dagasztunk. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket, én a margarint, a cukrot, és a di...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. A tojást keverd el az almával és az eritrittel 2. Mérd hozzá a lisztvarázzsal elkevert vaníliát és sütőport 3. Keverd össze, majd mehet hozzá a zsír 4. Pihenjen legalább egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű