menu

Családireceptkönyv.hu

Ostoros kalács glutén- és laktózmentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

- 400 ml laktózmentes tej
- 60 gr cukor
- egy csomag Dr. Oetker porélesztő
- 400 gr Schär Mix B liszt
- 200 gr Beiker liszt
- csipet só
- 3 tojás sárgája+ egy egész a kenéshez
- 2 ek olaj

A kakaós töltelékhez:

- 250 gr Liga
- 3 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor
- 200 gr porcukor
- 3 ek Szerencsi cicás kakaópor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem és a géppel összedolgoztattam. Közben elkészítettem a kakaós tölteléket. Ehhez a Liga-t mikróban megolvasztottam, egy nagyobb tálba öntöttem, hozzáadtam a porukrot és a vaníliás cukrokat is, jó alaposan kikevertem, majd hozzáadtam a kakaóport is.

Miután a tészta összeált, 6 egyenlő adagra osztottam, sütőpapírra tettem őket és hagytam pihenni kb. fél órát...

A fél óra letelte után ilyen szép nagyra nőttek...

Egyesével kinyújtottam és a kakaós krémmel lekentem...

A két szélét behajtottam (de még így is kijött a töltelék a tekeréskor)...

..majd a feltekert rudat a tepsibe tettem...

Ezt a kinyújt, megken, felteker manóvert még 5-ször eljátszottam, így az összesen 6 rúdból két fonatot készítettem.

Tetejüket lekentem felvert tojással...

..és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöttem.

Miután kihűlt, felszeleteltem..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar diós napraforgó
diós napraforgó

Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben, a cukrot hozzáadva, felfuttatom. A diót, cukrot, vaníliát és narancshéjat, mazsolát egy pici tejjel kenhető állagúra készítem és négyfelé os...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli
Bejgli

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas koszorú (Zé)
Fahéjas koszorú (Zé)

A meleg vizet és a tejet összeöntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a mézet és hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az élesztő felfusson. A lisztet elkeverjük a sóval, beleöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Cukros-fahéjas rúd
Cukros-fahéjas rúd

A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk