menu

Családireceptkönyv.hu

Bolognai ragu


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


húsos szalonna
2-3 közepes sárgarépa
2-3 szál angolzeller
400 g darált marhahús
400 g passzírozott paradicsom
1,5 dl száraz vörösbor
1 tk szárított oregano
0,5 tk szárított kakukkfű
1 marék friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
kis konzerv kókusztej

Elkészítés:


Megpirítjuk a bacont. A sárgarépát és az angolzellert megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a bacon zsírjában 3-4 percig pirítjuk. Újabb 2 perc párolás után a zöldséges alapra dobjuk a darált marhahúst, amit kevergetve szépen fehéredésig pirítunk a lábasban. Ezután hozzáadjuk a passzírozott paradicsompürét és a vörösbort. Ízesítés következik: só, bors, szárított oregano és kakukkfű kerül bele. Lefedve minimum 1,5 órán át főzzük. Ekkor elkeverjük benne a kevés kókusztejet, és a finomra vágott bazsalikommal ízesítjük, majd elzárjuk alatta a lángot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsos rakott tészta
Húsos rakott tészta

A tésztát a szokásos módon kifőzzük.A vöröshagymát kockára vágjuk,zsíron pirítjuk hozzáadjuk a darált sertéshúst,fehéredésig pirítjuk a húst,fűszerezzük öntünk hozzá vizet és készr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás tészta
Fokhagymás tészta

1. A tésztát kifőzzük. 2. A sonkát kockára vágjuk, összekeverjük a tejföllel, sóval, fűszerekkel, 2-3 gerezd fokhagymával. 3. Összekeverjük a tésztával. 4. A tetejére reszelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sonkás tészta fokhagymás tejföllel
Sonkás tészta fokhagymás tejföllel

Feltesszük a tésztát főni. A sonkát közben felkockázzuk, és kevés olajon az oregánóval együtt megpirítjuk. (Fontos, hogy kevés olajon pirítsuk, mert később összekeverjük a tésztáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SAVANYÚ KÁPOSZTÁS TÉSZTA
SAVANYÚ KÁPOSZTÁS TÉSZTA

A kockára vágott szalonnát kisütjük. A kolbászt is megsütjük ennek a zsírján. Majd mindkettőt kiszedjük egy tányérra, és a visszamaradt zsíron, kevés víz hozzáadásával megpároljuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk