Családireceptkönyv.hu

Bolognai ragu


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


húsos szalonna
2-3 közepes sárgarépa
2-3 szál angolzeller
400 g darált marhahús
400 g passzírozott paradicsom
1,5 dl száraz vörösbor
1 tk szárított oregano
0,5 tk szárított kakukkfű
1 marék friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
kis konzerv kókusztej

Elkészítés:


Megpirítjuk a bacont. A sárgarépát és az angolzellert megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a bacon zsírjában 3-4 percig pirítjuk. Újabb 2 perc párolás után a zöldséges alapra dobjuk a darált marhahúst, amit kevergetve szépen fehéredésig pirítunk a lábasban. Ezután hozzáadjuk a passzírozott paradicsompürét és a vörösbort. Ízesítés következik: só, bors, szárított oregano és kakukkfű kerül bele. Lefedve minimum 1,5 órán át főzzük. Ekkor elkeverjük benne a kevés kókusztejet, és a finomra vágott bazsalikommal ízesítjük, majd elzárjuk alatta a lángot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós – baconos pogácsa
Túrós – baconos pogácsa

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kókuszpalacsinta
Kókuszpalacsinta

A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel csomómentesre keverjük. Kiolajozott palacsintasütőben, közepes lángon megsütjük a palacsintákat. Ízlés szerint lekvárral vagy csokiönte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Stíriai metélt
Stíriai metélt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk