A tésztához
2.5 dl víz
50 dkg finomliszt
5 dkg élesztő
1 tk só
1 teáskanál cukor
2 ek olívaolaj
A feltéthez
3 dl tejföl
5 gerezd fokhagyma
2 nagy fej vöröshagyma
400 g csemegekukorica (konzerv)
10 dkg bacon (kockára vágott)
10 dkg füstölt-főtt tarja (kockára vágott)
20 dkg sajt
A tepsi előkészítéséhez
1 ek olívaolaj
A langyos vízben feloldjuk az élesztőt.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Enyhén olajozott tepsibe rakjuk az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztát.
Megkenjük a tejfölbe kevert zúzott fokhagymával, rárakjuk a többi feltétet.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
A krumplit meghámozom, megmosom és kockára vágom. A hagymát megpucolom és felaprítom, majd az olajon megpirítom. A tűzről lehúzva szórók rá pirospaprikát, borsot és nyomok bele kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis edényben forrósítsuk fel a maradék olívaolajat, dobjuk bele a rozmaring leveleit, és egy kicsit együtt forrósítsuk, hogy a rozmaring íze jól kioldódjon a forró olajban....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 kg pucolt krumplit kockázva főzni, pici sóval forrón összetörni, belekeverni 2 egész tojás kihűteni hozzá 25 dkg liszt azonnal formázni, főzni pirított zsemlemorzsába forgat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez kikeverjük a túrót a tejföllel, porcukorral, reszelt citromhéjjal, sóval és a tojások sárgájával. A masszába forgatjuk a mazsolát, a kifőtt, leszűrt tésztát, végül összef...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz