a tésztához:
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,7 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
1/2 kávéskanál só
2 tojássárgája
a töltelékhez: sárgabaracklekvár
a tetejére: porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.
1. Egy nagy tálban a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját és az egész tésztát gyorsan összedol...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojásokat, a cukrot és a margarint. Ezt követően adjuk hozzá a sütőport, a lisztet és a tejet, és kézi-mixer segítségével dolgozzuk csomómentesre. Gofrisütő segíts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába tesszük. Jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsolunk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a mézet a tejföllel. Jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 részre osztjuk, 30 percig pihentetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes