Tészta:
3 db tojássárgája
4 dl tej
só
6 dkg cukor
5 dkg élesztő
2 ek. olaj
60 dkg liszt
Krém:
25 dkg Rama
2 cs.vaníliás cukor
20 dkg porcukor
3 ek kakaó
1.A lisztet, a tejben felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot könnyen nyújthatóvá tesszük. Ha túl lágy, akkor még adhatunk hozzá egy kevés lisztet, majd 1/2 órát kelesztjük.
2.A Ramát kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítőanyaggal.
h
3.A tésztát ha megkelt, 6 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a töltelékkel, majd feltekerjük. Hármat összefonunk és még 1/2 órán át kelesztjük. Tetejét megkenjük tojással, szórhatunk rá durvára darált diót is. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
A fent sorolt alapanyagot összegyúrjuk egy kevés tejjel,vagy tejföllel, 3 részre osztjuk megsütjük, egy lapot elmorzsolunk 1 borospohár tejben adunk hozzá 1 vanília cukrot, majd am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összevegyítjük a sütőporral. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc). Ezután hozzáadjuk a kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a süt...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csokoládémousse-hoz kemény habbá verjük a hideg tejszínt, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojások sárgáját elektromos kézi keverővel vagy konyhai robotgéppel fehéredésig ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az é...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes