menu

Családireceptkönyv.hu

Ostoros kalács


Írta:

Elk. idő: 1óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
3 db tojássárgája
4 dl tej

6 dkg cukor
5 dkg élesztő
2 ek. olaj
60 dkg liszt

Krém:
25 dkg Rama
2 cs.vaníliás cukor
20 dkg porcukor
3 ek kakaó

Elkészítés:


1.A lisztet, a tejben felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot könnyen nyújthatóvá tesszük. Ha túl lágy, akkor még adhatunk hozzá egy kevés lisztet, majd 1/2 órát kelesztjük.

2.A Ramát kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítőanyaggal.
h
3.A tésztát ha megkelt, 6 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a töltelékkel, majd feltekerjük. Hármat összefonunk és még 1/2 órán át kelesztjük. Tetejét megkenjük tojással, szórhatunk rá durvára darált diót is. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Ostoros kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Magdolna szelet
Magdolna szelet

A fent sorolt alapanyagot összegyúrjuk egy kevés tejjel,vagy tejföllel, 3 részre osztjuk megsütjük, egy lapot elmorzsolunk 1 borospohár tejben adunk hozzá 1 vanília cukrot, majd am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés-kefires ribizlis süti
Bögrés-kefires ribizlis süti

A lisztet összevegyítjük a sütőporral. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc). Ezután hozzáadjuk a kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a süt...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Csokoládémousse olivaolajban pirított kaláccsal
Csokoládémousse olivaolajban pirított kaláccsal

A csokoládémousse-hoz kemény habbá verjük a hideg tejszínt, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojások sárgáját elektromos kézi keverővel vagy konyhai robotgéppel fehéredésig ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi nutella
Házi nutella

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk