-360 g kisült padlizsán húsa
-2 nagy csipet só
- bors - fekete (őrölt)
- 0.5 fej hagyma - lila
- 3 gerezd fokhagyma
-100 g majonéz
A fogyasztáshoz:
pirítós
1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
3.Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük.
4. Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
5.1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.
FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
A tojásokat törd fel, öntsd egy tálba, majd jól keverd össze és verd fel őket egy picit, hogy a fehérje és a sárgája jól elegyedjen. A sonkaszeletekkel bélelj ki egy-egy muffinfor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLágy, ragadós kelttésztát dagasztok, a hagyományos kézi mixer is simán elviszi. Duplájára kelesztem, majd körülbelül egyforma darabokra szedem. 7-8 darab szokott kijönni. Gömbölyít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kókuszdióból: kb. 0,5 dl kókuszvized, 7 dl kókusztejed és kb. 150 gr kókuszreszeléked A kókuszdió vásárlásánál mindenféleképpen rázd meg a kókuszdiót, hogy lötyög-e benne a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát dínsztelek kicsi szalonnával, majd teszek az aljára savanyú káposztát. A töltelékből kis gobócokat formázok és beleteszem a fazékba. Rétegezem káposzta-hús. Felöntöm vízzel...
Elkészítési idő: 2 h Nehézség: Könnyű