menu

Családireceptkönyv.hu

Ötlapos


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


0,5 kg liszt
20 dkg cukor
2 db tojás
10dkg zsír
1 sütőpor,
kevés tej
Krém
1 liter tej
35 dkg cukor
6 kanál liszt
kakó

Elkészítés:


Tésztát összedolgozni és tepsi hátán 5 lapot sütni
krémet felfőzni,hűteni és megtölteni a lapokat.

Ötlapos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bögrés kefíres ribizlis
Bögrés kefíres ribizlis

1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. 2. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc). 3. Ezután hozzáadjuk a kefírt, az olajat, tovább keverjük, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós almás bögrés süti
Diós almás bögrés süti

Ha megvan a bögréd, szépen mérj ki mindent egy alkalmas tálba, amiben jól elférsz majd, hogy összedolgozd őket. Ha minden belekerült, keverd homogén masszává az egészet, majd végy...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós, pudingos Isteni szelet
Diós, pudingos Isteni szelet

A sütőtepsit (25 x 37-es) sütőpapírral kibéleljük. A 30 dkg cukrot a 4 tojássárgával, a vízzel jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és a tojások felvert habját....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ili
 Epres-rebarbarás pite ropogós morzsával
Epres-rebarbarás pite ropogós morzsával

A tésztához a lisztet elkeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és a csipet sóval. A vajat felkockázzuk, és a lisztes keverékhez adjuk. Az ujjunkkal összemorzsoljuk, végül...

Elkészítési idő: 120perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk