A tészta:
25 dkg darált keksz
12 dkg vaj
6 evőkanál cukor
1.5 dl tej
2 ev. cukrozatlan kakaópor
1 cs. vaníliás cukor
A krém:
6 dl tej
5 púpozott ev. búzadara
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
5 ev. cukor
A csokimáz:
10 dkg étcsokoládé
15 ml tej
Elkészítés:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.Mélyebb tálba elegyengetjük
A krém:
Tejből és a búzadarából egy sűrű tejbegrízt főzünk.Hagyjuk, hogy kihűljön. A túrót habverővel összekeverjük a kihűlt tejbegrízzel. Ízesítjük cukorral, citromhéjjal. Addig keverjük amíg krémes nem lesz. Ezután a tésztára simítjuk rá.
Legvégül a csokit kicsi tejben olvasztjuk meg, és a még meleg csokit a süti tetejére csurgatjuk rá.
A mascarponét a porcukorral habosra keverjük. Botmixerrel pépesítjük a szedret és a mascarponéhoz adjuk, a kemény habbá vert tejszínnel együtt. Műanyag tálba öntjük és pár órára a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzokásos módon a dagasztógép táljába készítettem az összes hozzávalót az olvasztott vaj kivételével és elindítottam a dagasztást. Amikor a tészta már elvált az edény falától óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A lisztet simára keverjük a tejjel, majd a vaníliás cukrot és kókuszreszelék felét is hozzáadva, állandó keverés mellett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTetejére: 4 tojás fehérjét, gőz felett, 30 dkg cukorral felverjük, 20 dkg kókuszt keverünk bele, és kis halmokat teszünk a virágokra. Sütjük.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű