A tészta:
25 dkg darált keksz
12 dkg vaj
6 evőkanál cukor
1.5 dl tej
2 ev. cukrozatlan kakaópor
1 cs. vaníliás cukor
A krém:
6 dl tej
5 púpozott ev. búzadara
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
5 ev. cukor
A csokimáz:
10 dkg étcsokoládé
15 ml tej
Elkészítés:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.Mélyebb tálba elegyengetjük
A krém:
Tejből és a búzadarából egy sűrű tejbegrízt főzünk.Hagyjuk, hogy kihűljön. A túrót habverővel összekeverjük a kihűlt tejbegrízzel. Ízesítjük cukorral, citromhéjjal. Addig keverjük amíg krémes nem lesz. Ezután a tésztára simítjuk rá.
Legvégül a csokit kicsi tejben olvasztjuk meg, és a még meleg csokit a süti tetejére csurgatjuk rá.
A tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten kiengedni. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivájjuk. A narancslekvárral összekeverjük a marcipánmasszát, beletöltjük az almá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaljába kör alakú sütőpapírt vágok. Így teszem bele a tésztát, amit aztán körbe a forma oldalára is felnyomkodok, de az könnyen elválik majd a kerámiától – én ugyanis kiveszem ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtejport és a kakaót egy tálba szitáljuk és elkeverjük. Egy kisebb méretű tepsit kikenünk vajjal. A cukrot a vízzel együtt egy lábasba tesszük és felmelegítjük. Amikor a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA banánokat szeleteljük 0,5 cm-es karikákra. Két piskótakorongot ragasszunk össze egy banánkarikával, szúrjuk át fogpiszkálóval. Folytassuk ezt a műveletet addig, amíg van az össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű