A tészta:
25 dkg darált keksz
12 dkg vaj
6 evőkanál cukor
1.5 dl tej
2 ev. cukrozatlan kakaópor
1 cs. vaníliás cukor
A krém:
6 dl tej
5 púpozott ev. búzadara
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
5 ev. cukor
A csokimáz:
10 dkg étcsokoládé
15 ml tej
Elkészítés:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.Mélyebb tálba elegyengetjük
A krém:
Tejből és a búzadarából egy sűrű tejbegrízt főzünk.Hagyjuk, hogy kihűljön. A túrót habverővel összekeverjük a kihűlt tejbegrízzel. Ízesítjük cukorral, citromhéjjal. Addig keverjük amíg krémes nem lesz. Ezután a tésztára simítjuk rá.
Legvégül a csokit kicsi tejben olvasztjuk meg, és a még meleg csokit a süti tetejére csurgatjuk rá.
1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Forró, bő olajba szaggatunk nokedliszagatóval, kis merőkanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes...
Elkészítési idő:él liter tejben megfőzünk 4 evőkanál grízt 1 csomag vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral. Még melegen beleforgatjuk a 3 tojásfehérje felvert habját. 3 tojássárgáját kikavarunk...
Elkészítési idő:A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béreljünk ki sütőpapírral, vagy használjunk szilikon sütőlapot. Egy nagyobb edényben verjük habbá a tojásfehérjéket. Egy másik...
Elkészítési idő:Előző nap elkészítjük a gyümölcsös réteget.Az édesítővel és vaníliával közepes lángon 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zselatint és addig tartjuk még a lángon, folytonos keverés közb...
Elkészítési idő: