2 csirkemáj
1 tojás
1/2 fej (kicsi)vöröshagyma
3 szál petrezselyemzöld
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 szeletke vaj
só
bors
A hagymát nagyon apróra vágom.
A májat késsel elkaparom. A petrezselyemzöldet felaprítom.
A vajat felforrósítom, megdinsztelem rajta a hagymát. Hagyom kihűlni.
Hozzáadom a petrezselyemzöldet, a tojást és a májat. Sózom, borsozom. Összekeverem.
Beleteszem a grízt és a zsemlemorzsát......összekeverem.
Teáskanállal......a forró levesbe szaggatom. Kb. 5 percig főzöm.
Lassú forrásban éppen hogy lévő levesbe kekk szaggatni akkor nem fő szét
1. A lángos hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztbe sütőpor, só, fűszer (nem muszáj, én ezt a lángost fűszeresen szeretem) – összekever. Mehet az olaj, a kefir, és annyi langyos víz, ame...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Majd a forró vajban megpirítjuk, megszórjuk a liszttel, további 1 percig forrósítjuk, majd felöntjük a levessel és tejszínnel. Felfőzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelleveleket sós, borsos, fokhagymás vízben puhára főzzük, finoman összetörjük, majd 25 d lisztből, 1 tojásból, sóból készült sűrű palacsintatésztába forgatjuk, ízesítjük sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk és összegyúrjuk a többi hozzávalóval, Ezután 1 órát kelesztjük utána kinyújtjuk kiszaggatjuk. Így is hagyjuk kelni kicsit és utána mehet a forró olajba. Am...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű