Elkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk. Megkenjük tojással, és bőségesen megszórjuk sajttal. Négyszögeket vágunk belőle, majd megfelezzük. 180 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. Nem teljesen, éppen hogy kezdjen pirulni, még üveges legyen. Leszűrjük a zsírjától. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, liszttel tenyerün...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell len...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük becsomagolva. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük, és előmelegített sütőben rózsa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat kézzel összemorzsoljuk, majd a tojással tésztává állítjuk össze.Egy órát hűvös helyen pihentetjük.Pihentetés után a tésztát egy kicsit összegyúrjuk, hogy puha legy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk. Hajuk kihűlni. A tejet meglangyosítjuk. A cukrot, 1 evőkanál lisztet és az élesztőt belerakjuk, elkeverjük és langyos helyre tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a puha margarint habosra keverem a cukorral, egyenként alaposan beledolgozom a két tojást, jöhet a csipetnyi só. Végül a pici sütőporral elkevert lisztet is beledolgozo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a lekvár és a porcukor kivételével gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, és 180°C-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral a meleg, de nem forró tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba mérjük, belekeverjük a sót, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék tejet. Összegyúrjuk egynemű nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű