1 menšiu hlávku bielej kapusty
2 ks mrkvy
1 cibuľu
Čerstvú petržlenovú vňať – voliteľné
Soľ a korenie
Na zálievku:
1 lyžičku cukru
3 lyžice kyslej smotany
4 lyžice majonézy
1 lyžičku horčice
1 lyžičku olivového oleja
Kapustu a mrkvu nastrúhame do misy. Cibuľu a petržlenovú vňať nakrájame najemno. Pridáme k mrkve a kapuste, ochutíme soľou, korením a zmes dobre premiešame.
V miske zmiešame všetky suroviny na zálievku a pridáme do šalátu. Premiešame, necháme dobre vychladiť a môžeme podávať.
A tojásokat felkockázzuk, és az összes többi hozzávalóval együtt, egy villával jó alaposan összetörjük, és eldolgozzuk az egészet. Frissen lehet tálalni, de hűtőben is eláll pár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ananász külső rétegét eltávolítjuk, majd a gyümölcshúst felkockázzuk. Az uborkát is kisebb kockákra vágjuk. Összekeverjük az uborkát és az ananászt, meglocsoljuk limelével, me...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAmíg a csirkemell megsül, mindent összeaprítok. Először a fokhagymára teszek egy kevés oliva olajat és félreteszem. Az összeaprított zöldségeket, az olajtól leszűrt fokhagymát és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA salátához nagy lyukú reszelőn lereszelünk 1-2 fej a fekete retket és enyhén megsózzuk, majd 10 -15 percig állni hagyjuk. Hozzávágunk 1-2 fej lila hagymát, ízesítjük 1 evőkanál mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű