pár szem pici újkrumpli
kis fej újkáposzta
kis csokor újhagyma
tejföl
só
bors
A megpucolt krumplit kevés vajon, kevés vízzel fedő alatt megpároltam. Egy kisebb fej újkáposztát laskára vágtam, egy csokor újhagymát felkarikáztam. Vajon puhára pároltam őket, de arra ügyeltem, hogy a káposzta ne főjjön szét, kicsit roppanós maradjon. Megszórtam sóval, borssal. Belekevertem az újkrumplit, majd két evőkanál tejföllel összeforgattam. Tálaláskor nigella maggal szórtam meg.
Szoktam öregkrumpliból is készíteni, akkor hagyományos módon burgonyapürét készítek, ebbe keverem a káposztát.
A krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben a apró kockára vágott szalonnát üvegesre hevítjük, majd rátesszük a száraz tarhonyát. Addig pirítjuk, amíg tetszőleges színt nem kap. Én szeretem ha kissé barnás s...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a lecsó alapot. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, belevágjuk a paprikát, paradicsomot, fedő alatt puhára főzzük. Közben meghámozzuk a burgonyát, vékonyra, c...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű