Linzertészta:
30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
Lekvár
Ezt is a késes robotban készítem, szinte csak egy gombnyomás és kész is. Beleteszem a lisztet, kisebb darabokra vágott hideg vajat, cukrot, majd pár másodpercig nyomom a gombot, míg morzsásra kavarja. Ekkor hozzáadom a tojássárgáját, és hagyom, hogy egy gombóccá szedje össze. Folpackba csomagolom, legalább fél órára hűtőbe teszem, de akár egy napig is el van, sőt jól fagyasztható.
Ha nincs késes robot, akkor az ujjheggyel kell elmorzsolni a vajat, minél gyorsabban, hogy ne olvadjon nagyon meg.
Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtom, formákat szúrok ki belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem őket. Minden második forma közepét kiszúrom. Ezt már csak a tepsin teszem, így szépen megtartja formáját. 180 fokos sütőben sülnek 7 percig. Saját készítésű eperlekvárral ragasztottam össze őket mikor kihültek, majd porcukorral megszórtam.
Másik résznél a lukas közepű formákat lekentem tojásfehérjével, megszórtam durvára tört dióval, így sütöttem meg. Ezek sárgabarack tölteléket kaptak.
A felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót összegyúrjuk, kicsit hagyjuk kelni 30 percre Kinyújtjuk kifliket készítünk,megtöltjük dióval, mákkal, lekvárral.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához habosra keverünk 4 tojássárgáját , 1 egész tojást , porcukrot és a vizet. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, az olajt, és a sütőport, majd megsütjük. A krémhez: H...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA zsírhoz adjuk a 12,5 dkg lisztet és simára keverjük, majd elosztjuk 3 egyenlő részre. A liszthez adjuk a tojássárgáját, a sót és a langyos ecetes vizet, jól kidolgozzuk hólyagos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 75 dkg gesztenyemasszát 4 dl tejszínnel, felverés nélkül! A desszertes gyűrűt kiöblítjük hideg vízzel. Rumba mártunk babapiskótákat, de nem áztatjuk, és a forma al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű