Linzertészta:
30 dkg liszt
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
Lekvár
Ezt is a késes robotban készítem, szinte csak egy gombnyomás és kész is. Beleteszem a lisztet, kisebb darabokra vágott hideg vajat, cukrot, majd pár másodpercig nyomom a gombot, míg morzsásra kavarja. Ekkor hozzáadom a tojássárgáját, és hagyom, hogy egy gombóccá szedje össze. Folpackba csomagolom, legalább fél órára hűtőbe teszem, de akár egy napig is el van, sőt jól fagyasztható.
Ha nincs késes robot, akkor az ujjheggyel kell elmorzsolni a vajat, minél gyorsabban, hogy ne olvadjon nagyon meg.
Lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtom, formákat szúrok ki belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire teszem őket. Minden második forma közepét kiszúrom. Ezt már csak a tepsin teszem, így szépen megtartja formáját. 180 fokos sütőben sülnek 7 percig. Saját készítésű eperlekvárral ragasztottam össze őket mikor kihültek, majd porcukorral megszórtam.
Másik résznél a lukas közepű formákat lekentem tojásfehérjével, megszórtam durvára tört dióval, így sütöttem meg. Ezek sárgabarack tölteléket kaptak.
1. A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, formákat kibéleljük papírral. 2. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a tojásokkal. 3. A lisztet és a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre kikeverjük és már mehet is a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Mikor kész, kivesszük 5 percig á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes