• 1 pohár tejföl
• 1 pohár étolaj
• 2 pohár cukor
• 4 pohár liszt
• 6 egész tojás
• ½ csomag sütőpor
• csipet só
Habverővel apródonként dolgozzuk finomra a tésztát, aminek felét tegyük tepsibe. Tetejét fejtett meggyel szórjuk meg.
A tészta másik felébe egy evőkanál kakaót keverünk el. Habverővel keverjük el a kakaót az egyenletes minőség érdekében. A tészta másik felét a meggy tetejére öntjük, és sütőben átsütjük.
Rombusz alakúra daraboljuk. Feldarabolva mutatós, finom sütemény.
Mérce = 1 tejfölös pohár!
A kekszet a kakaóval és a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a rumot és az olvasztott vajat. Félkemény tésztát gyúrunk belőle, majd fél órára hűtőbe tesszük dermedni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütés után porcukorral megszórjuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán....
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A kihűlt tésztát vékonyra nyújtjuk. A tésztából pog...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű