• 1 pohár tejföl
• 1 pohár étolaj
• 2 pohár cukor
• 4 pohár liszt
• 6 egész tojás
• ½ csomag sütőpor
• csipet só
Habverővel apródonként dolgozzuk finomra a tésztát, aminek felét tegyük tepsibe. Tetejét fejtett meggyel szórjuk meg.
A tészta másik felébe egy evőkanál kakaót keverünk el. Habverővel keverjük el a kakaót az egyenletes minőség érdekében. A tészta másik felét a meggy tetejére öntjük, és sütőben átsütjük.
Rombusz alakúra daraboljuk. Feldarabolva mutatós, finom sütemény.
Mérce = 1 tejfölös pohár!
A guba elkészítéséhez felkarikázzuk a kifliket, és egy nagyobb műanyag tálba tesszük. Hozzáadjuk a mákot és a reszelt citromhéjat. Az almát meghámozzuk és lereszeljük egy nagyobb l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt keményre felverjük, hozzáadjuk a túrót, cukrot, vaníliás cukrot és a csomagolás szerint elkészített zselatint. Az áfonyát és szedret, kevés cukorral vagy mézzel összetör...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűMarcipán készítés dióhéjban: (1) 200 g mandulát kb. 130 g cukorral finomra daráljuk. (2) A maradék 70 g cukorból 50 ml vízzel szirupot főzünk. (3) A szirupot és darált cukros ma...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes