Családireceptkönyv.hu

Tökéletes piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt


 Igazi cukrász recept:

25 dkg liszt
25 dkg cukor
6 tojás
1 cs. sütőpor

Elkészítés:


Üsd az egész tojásokat a keverőtálba és habverővel verd 5 percen keresztül.
Add hozzá a cukrot és keverd tovább még 2 percig.
Végül lassan, fakanállal forgatva add hozzá a lisztet.
Mehet a kivajazott lisztezett formába, 180 fokon kb. 30 percig süsd.
Pici titok: Mindig tegyél a piskótához egy csipet sót, jobban kihozza az ízeket!

 Igazi cukrász recept:
Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá a cukor kb 2/3-ával.
A tojások sárgáját is verd keménnyé a cukor maradékával. A kemény tojásfehérje lesz az alap, ebbe forgasd bele a habbá vert sárgáját.
Ezt csináld a kezeddel, az ujjaiddal, hogy meg ne sértsd a tészta alapot, ne törd össze. Ezért inkább csak “forgasd össze” a fehérjét és a sárgáját. A lisztet jól keverd el a sütőporral egy tálban, majd egy sűrű szövésű szitán keresztül lassan adagold hozzá az összeforgatott alapodhoz. 3 részletben szitáld bele.
A masszát öntsd kivajazott és belisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába. 160 fokon kb. 45 perc alatt sül készre.
 

Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű alapanyagokból, gyorsan elkészíthető, könnyű, lágy, puha sütemény. Igazi jolly joker, mely rengeteg variációs lehetőséget kínál! Kenheted lekvárral, krémmel, pudinggal, tehetsz bele gyümölcsöt, csokoládét, diót, mogyorót, de csak egyszerűen megporcukrozva is remek desszert. 
Így lehet a tojások szétválasztása nélkül is rendkívül finom és lágy piskótát készíteni

TIPPEK:

20 percig ne zavard a piskótát a sütőben! Ha rányitod a sütőt, össze fog esni a tészta!
Ha megsült, ne vedd ki azonnal, de nyisd ki a sütőajtót, hogy azért tudjon hűlni!
Mielőtt megtöltöd, mindig várd meg, hogy teljesen kihűljön!
Ha körben elválik a formától, szinte biztos, hogy átsült, de tűpróbával ellenőrizd!
Csinálhatod kakaós változatban is. Ekkor 3 evőkanál kakaót is keverj a liszthez, viszont a liszt mennyiségét legalább 1 kanállal csökkentsd!
A tökéletes piskóta egyik titka a szoba hőmérsékletű tojás.

Tökéletes piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Csoda mákos diós
Csoda mákos diós

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,4 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk . Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenjük és feltekerjük,mint a bejglit. Fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzercsiga
Linzercsiga

A lisztet összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, összemorzsoljuk a vajjal és összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Külön-k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mostaccioli nápolyi keksz
Mostaccioli nápolyi keksz

A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mandulát, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a mézet, a nyírfacukrot és a narancs reszelt héját....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tápiókapuding chia maggal
Tápiókapuding chia maggal

1. A tápiókagyöngyöt egy lábasba szórjuk, és ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje. Várjuk, amíg megszívja magát a vízzel (pár perc alatt megvan). 2. Adjuk hozzá a tejet, vaníliát, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk